Eldre kvinne med hvitt hår sitter i kjøkkenet sitt og smiler. Hun har hvit bluse og mørk frelsesarméjakke med en slumsøster-nål tett i halsen.
MENNESKEMØTER: – Kaffekoppen sammen er veldig viktig, poengterer mangeårig slumsøster Elsa Hornenes. Hun har levd et helt liv i Frelsesarmeen, med et ønske om å spre Guds godhet og sannhet til de hun har møtt.

En slumsøsters beretning

– Først og fremst kjenner jeg på takknemlighet, og glede over å kunne ha hjulpet andre. Det at Gud ga meg det man kaller et «kall», en oppgave, har vært drivkraften. Jeg vet at han står bak og styrer livet. Det er hva det handler om, forteller Elsa Hornenes.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Dan Christian Kristoffersen – Artikkelen har tidligere stått på trykk i Krigsropet nr. 25.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Endre kvinne viser fram en gullnål som hun har i halskragen. Hun har hvit bluse og mørk jakke.
NÅL: Elsa Hornenes viser stolt fram uniformsnålen sin i gull. Det hvite skjoldet betyr at hun er slumsøster. Det er 60 år siden hun ble innviet som frelsessoldat.
Eldre kvinne med hvitt hår, skjorte med en slumsøster-nål tett i halsen. Mørk frelsesarméjakke.
TRO I TJENESTEN: – Jeg vokste opp i et kristent hjem, og vi var mye på basarer og møter i Indremisjonens bedehus, forteller Elsa. – Mor og far tok imot omreisende predikanter, og noen av dem kom fra Frelsesarmeen. Når de hadde gått og lagt seg, syntes jeg og søstrene mine at det var veldig spennende å prøve bonettene.
– Før hadde man for eksempel ikke hjemmesykepleie. Det var slumsøstre fra Frelsesarmeen og det man kalte menighetssøstre, som gikk på hjemmebesøk til de pleietrengende.
– Elsa Hornenes, slumsøster
Eldre kvinne viser et fotografi av seg selv, som Krigsropet-selger
FAST SELGER: Slumsøsteren solgte Krigsropet i flere år, og møtte mange mennesker. For mange var praten de da fikk med Elsa, kanskje et av få møter de hadde med noen som representerte tro og kirke.
Spiller gitar Elsa Hornenes BEH Slumsoester
SANG OG GLEDE: 60 år har gått siden major Elsa Hornenes ble innvidd til frelsessoldat. Sammen med gitaren har sangstemmen blitt flittig brukt i Frelsesarmeens strengemusikk, eller på sykehjemsbesøk med sang og andakt.
Et eldre bilde i ramme som viser et kull sykepleiere. Alle er kvinner og en nonne kledt i sort og hvitt sitter på første rekke.
FLORIDA: På veggen i gangen henger flere bilder fra et langt og innholdsrikt liv, som tiden på Florida sykehus og Frelsesarmeens offisersskole.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent