Engstelsen Som Aldri Tar Ferie 0037

Engstelsen som aldri tar ferie

Høytider og ferier er ikke noe alle gleder seg til. For noen byr det bare på uro, brutte løfter, og begrenset tilgang på hjelpeapparater. Pårørende av personer med rusproblemer kjemper en kamp bak kulissene, ofte alene, som svært få får se.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkelen er hentet fra Krigsropets påskenummer 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
to terapeuter sitter i stoler på Pårørendehuset
Malin Norup Skretteberg og Tonje Olafsen er terapeuter ved Pårørendehuset som holder til i Frelsesarmeens lokale på Sagene. – Mange gruer seg til ferier og høytider. Det blir en påminner om livet de ikke har, men som de skulle ønske de hadde, sier Tonje.
Jeg gruer meg to måneder før en høytid og er lettet en måned etterpå. Jeg aner ikke hva jeg kan forvente meg. Jeg har jo med meg forventninger fra tidligere, samfunnet bygger opp under forventninger til høytider, og den jeg er pårørende til, har forventninger.
– Pårørende
Ferier. Det er uforutsigbart, hen setter standard, en slags dirigent. Hvordan hen har det, styrer hvordan alle har det. Det er hen som bestemmer takta. Jeg må gå på tå. Det er uhyggelig, og jeg er på vakt – med høye skuldre, det er tungt. På den andre siden er det ingen som er så hyggelig som hen, men da blir jeg også på vakt. Hva skal hen spørre om, låne eller få noe? Og hvor lenge varer den gode stunden?
– Pårørende
Frelsesarmeens skjold på veggen på Pårørendehuset
Pårørendehuset er et faglig lavterskeltilbud, drevet av Frelsesarmeen.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent