Sammen Grønland 5

Et pusterom sammen

På Frelsesarmeen på Grønland i Oslo får ukrainske flyktninger et pusterom. Her kan de prate, gråte, leke – og lære noen norske ord. – Dette er en helt konkret måte å uttrykke troen vår på – ved å vise nestekjærlighet, sier koordinator på Sammen, Heidi Kristine Jørgensen.

• Foto: Mette Randem Tekst: Randi Bjelland/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 21, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Får man venner, blir det lettere å leve på et nytt sted.
– Kira Kim, frivillig på Sammen Grønland
Ukrainske Kira Kim er frivillig når Frelsesarmeens på Grønland inviterer ukrainske flyktninger til en enkel språkkafe. Her forsyner hun gjestene med mat fra en fyldig buffet.
Ukrainske Kira Kim er frivillig når Frelsesarmeens på Grønland inviterer ukrainske flyktninger til en enkel språkkafe. Hun bidrar også som tolk på gudstjenestene.
Vi er kjempeglade for at Frelsesarmeen tar seg tid til et slikt tiltak.
– Julia, flyktning fra Ukraina
Korpsleder Ruth Bente Paulsen (t.v) setter pris på hjelpen fra de frivillige i alle aldre. Denne formiddagen var det de tre pensjonerte offiserene som hjalp til med å brette klær til klesutdelingen til ukrainske flyktninger.
Korpsleder Ruth Bente Paulsen (t.v) setter pris på hjelpen fra de frivillige i alle aldre. Denne formiddagen var det de tre pensjonerte offiserene (fra nr 2 fra venstre) Magda Iversen, Gunvor Lilledrange og soldat Margaret Agasøster som bisto med sortering før utdelingen av klær til ukrainske flyktninger.
Heidi Kristine Jørgensen, koordinator på Sammen, Frelsesarmeen Grønland i Oslo i koselig prat ved et av kafebordene med flyktninger.
– Det har føltes riktig å åpne dørene for ukrainske flyktninger. Det er en konkret måte å bidra på – med varme, fine voksne som har åpne armer og lyttende ører og er genuint opptatt av å gi en god opplevelse til de som kommer, sier Heidi Kristine Jørgensen, koordinator på Sammen, Frelsesarmeen Grønland i Oslo
Marina, 15 år,  måtte flykte fra Ukraina sammen med tanten og kusinen. Moren måtte bli igjen i hjemlandet for å ta seg av den hjelpetrengende bestemoren.
– Jeg snakker med mamma hver dag, sier 15 år gamle Marina som måtte flykte fra Ukraina sammen med tanten og kusinen. Moren måtte bli igjen i hjemlandet for å ta seg av den hjelpetrengende bestemoren.
Muffins med glasur i ukrainske farger.
Muffins med glasur i ukrainske farger.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent