Boforhold familiebosatt ida

Et uverdig hjem

Det å få tak i en egnet bolig er nesten umulig for en del lavinntektsfamilier. De må ta til takke med leiligheter som ville fått de fleste andre til å snu i døra.

• Foto: Tekst: Stine Frimann Foto: Mette Randem/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 36 2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bilde av en skitten dusj sone og farlige strømforhold
Bilde av en skitten dusj sone og farlige strømforhold
Dette er eksempler på hva mange må ta til takke med
– Det er så uverdig! Skal vi i Norge virkelig være bekjent av at folk må bo sånn?
– Ida Sollien Kjelldal, koordinator for Familiebosatt
Mathilde Aas Hansen, koordinator i Familiebosatt i Oslo/Stor-Oslo, har sett mange eksempler på uverdige boliger. Her sammen med en mor med et lite barn på fanget
Mathilde Aas Hansen, koordinator i Familiebosatt i Oslo/Stor-Oslo, har sett mange eksempler på uverdige boliger som ofte tilbys til lavinntektsfamilier på utleiemarkedet.
Jon Kaastad ved Slumstasjonen i Oslo og Jonatan Hansen Lønnegren, sosionom og fagkonsulent i Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling.
Jon Kaastad ved Slumstasjonen i Oslo og Jonatan Hansen Lønnegren, sosionom og fagkonsulent i Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling.
En kommunal bolig er drømmen for mange familier. Men dem er det alt for få av, og heller ikke disse boligene holder alltid akseptabel standard, ifølge Jon Kaastad ved Slumstasjonen i Oslo i bildet t.v. Bilde t.h.: – Vi blir alltid glade når slike saker blir løst. Samtidig er det trist når leietakere opplever å ikke bli tatt på alvor når det er de selv som tar kontakt, sier Jonatan Hansen Lønnegren, sosionom og fagkonsulent i Frelsesarmeens seksjon for velferd og utvikling.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent