Fra ateist til kristen Microsoft Teams image 3

Fra ateist til kristen – om tro og fornuft

Det er en utbredt myte at tro, vitenskap og rasjonelle argumenter ikke hører sammen. Møt filosofene som ble overbevist om det motsatte.

• Foto: Tekst: Dan Christian Kristoffersen Foto: Frelsesarmeen/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 12-14/2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Ralpph Vaags, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Agder
Ralpph Vaags, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Agder
– Det var en stor hjelp for meg da jeg oppdaget at det ikke var selvmotsigende å hevde at Gud er allmektig, kjærlig og allvitende, selv om det finnes mye vondt i verden.
– Ralph Vaags, førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Agder
Bilde av en oppslått bibel, en kaffekopp, et tent lys og noen grønne blader. Alt på en gul duk.
Evangeliene i Bibelen beskriver en rekke historiske hendelser i en konkret historisk kultur og situasjon, med konkrete geografiske elementer, konkrete navn og mye annet som kan sjekkes gjennom andre historiske tekster.
Leif Egil Reve, filosofistudent
Leif Egil Reve, filosofistudent
– De største konfliktene har ikke hatt noe med religion å gjøre. Faktisk er det rundt 6–7 % av krigene i verdenshistorien som er primært motivert av religion.
– Leif Egil Reve, filosofistudent
Bilde av gamle bøker, en oppslått bibel, et lite tre kors, noen grønne blader i en hvit vase og et kort som illustrerer disipplene som sitter å spiser
For livet – Hva betyr det for vårt liv å ta imot den oppstandne Jesus, og hvorfor er det viktig? – Jesus sier at han er veien, sannheten og livet. Når vi tror på det, så stoler vi på at det er sant. Det er ikke en blind tro, siden vi har lært ham å kjenne gjennom vitnefortellingene, sier Ralph. – Troen uttrykker vårt forhold til Jesus – til Gud. Troen er altså et uttrykk for vår relasjon til Gud. Vi har anerkjent budskapet om frelse og forsoning med ham, ved Jesu død og oppstandelse. Derfor er det stor forskjell mellom å tro og ikke tro, for det er troen som etablerer et evig forhold til Gud. Leif Egil sier det gjerne tar en mannsalder å finne ut hva troen betyr i alle aspekter av livet, så vi trenger ikke være redde for å bli utlærte. – Det kan likevel enkelt oppsummeres slik: «Vi skal elske Gud med alt vi er, og vår neste som oss selv.» ▪
– Vitenskap var en sentral del av hva som pekte meg mot Gud.
– Leif Egil Reve, filosofistudent

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent