Middelaldrende kvinne  i Frelsesarmeens uniform utenfor Fretex
INGEN PRESTASJON: – Jeg lever i troen, som ikke handler om å prestere overfor Gud, men som handler om – slik prest Sunniva Gylver sier – å stole på at han er midt i alt som er, sier major Wenche Walderhaug Midjord, sosialsjef i Frelsesarmeen.

– Gud er midt i alt som er

Frelsesarmeens sosialsjef Wenche Walderhaug Midjord har Thomas Tvileren som kompis, tar vare på lysglimt og har opplevd Guds nærvær hos både harde kriminelle og folkehøyskoleelever.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Dan Christian Kristoffersen / Artikkelen har stått på trykk i Krigsropets sommermagasin nr. 26-33
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
En middelaldrende kvinne med hvit uniformsskjorte, sitter ved et rundt bord og drikker kaffe med en mann med caps og lyseblå skjorte. Begge har Frelsesarmeens skjold på brystet.
SAMFUNNSOPPDRAG: – For mange betyr det mye å komme hit, når det fremdeles er noen dager til sosialstønaden kommer. Kjøleskapet kan være tomt, og ungene må kanskje gå på skolen uten matpakke, forteller Jon Kaastad miljøarbeider på Frelsesarmeens slumstasjon. Flere kommer jevnlig innom for å motta matposer.
– I Salme 46 i Bibelen, står det noe som har betydd mye for meg de siste årene: «Gud er midt i byen». Og det tror jeg han er, som her på slumstasjonen.
– Major Wenche Walderhaug Midjord, sosialsjef i Frelsesarmeen
Middelaldrende kvinne  i Frelsesarmeens uniform. Tørkle i halsen, hvit skjorte og blå blaser.
OPPVOKST I ARMEEN: Wenche har vært en del av Frelsesarmeen fra barndommen av, som datter av frelsessoldatene Berit og Karl Hermann Walderhaug.
– Thomas har vært min kompis gjennom hele livet.
– Major Wenche Walderhaug Midjord, sosialsjef i Frelsesarmeen
Noen sa en gang, at hvis det hadde gått av en bombe rett bak meg, så hadde jeg bare ristet på hodet og sagt et rolig «oi».
– Major Wenche Walderhaug Midjord, sosialsjef i Frelsesarmeen
Vi må ikke glemme at Gud er større enn vi aner, og når inn til mennesker på forskjellige måter.
– Major Wenche Walderhaug Midjord, sosialsjef i Frelsesarmeen
Dør som det står Frelsesarmeen på.
ALLE VELKOMNE: – Fattigdommen og dyrtiden er fremtredende, hvor barn får vanskelige levekår, både synlig og usynlig. Man blir urolig for fremtiden deres, og hvordan det vil påvirke samfunnet, forteller Frelsesarmeens sosialsjef Wenche Walderhaug Midjord.
Skulderpartiet til en med Frelsesarme-uniform. Kaffekopp på bordet.
HJELPER OG TRØSTER: – Jeg tror at allmennheten kanskje ikke er klar over hvor mange mennesker i landet som sliter med psyken. Vi prøver å ta vare på alle som besøker våre tiltak, men de trenger mer hjelp enn det vi har ressurser til å gi, sier Wenche Walderhaug Midjord.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent