Fri til å tro Microsoft Teams image

Fri til å tro?

Er du troende, kan du ha mindre sjanse for å bli kalt inn på jobbintervju. En del kristne føler seg stemplet som «mørkemann» hvis de forteller om troen sin, uansett hva de egentlig tror. Har rommet for hva det er «lov» å tro og mene blitt mindre?

Tekst: Stine Frimann • Foto: Foto: Kristianne Marøy/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 17-18/2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Portrettfoto av Margrethe Søbstad
– Det er ingen menneskerettighet å slippe å forholde seg til mennesker med andre religiøse eller politiske ståsteder enn man selv har, sier Margrethe Søbstad, fagdirektør hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
– At det er fare for diskriminering bare fordi man har en praksisstudent fra en kristen høyskole, det er et argument jeg har problemer med, mildt sagt.
– Margrete Søbstad, fagdirektør hos Likestillings- og diskrimineringsombudet
Knut Olav Åmås sitter på kontoret og leser avisen
– Kristne mennesker må finnes i de store mediene også, det er viktig, sier Knut Olav Åmås
– Det liberale kan bli illiberalt ved at man ikke lenger respekterer dem som står for mer konservative standpunkter. Det er en fare for at man kan bruke samme type makt og hersketeknikker som man selv ble utsatt for tidligere.
– Knut Olav Åmås, direktør i stiftelsen Fritt Ord
Elise Kruse sitter å leser Vårt Land
Elise Kruse er konstituert religionsredaktør i Vårt Land, og er ikke i tvil om at de fleste redaksjoner er veldig sekulære.
– Det er ingen tvil om at mange mennesker er redde for å assosieres med enkelte deler av kristenheten, og jeg tror mange tenker at folk ikke klarer å skille mellom ulike kristne miljøer.
– Elise Kruse, konstituert religionsredaktør i Vårt Land
Elise Kruse foran en gul vegg
– Jeg har selv jobbet i ulike aviser og opplevde nok at religion blir sett på som noe litt obskurt og eksotisk, sier Elise Kruse, konstituert religionsredaktør i Vårt Land.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent