En mann står og holder rundt to ansatte ved Fyrlyset i Oslo.
Reidar Lundberg er på Fyrlyset nesten hver dag. – Her får jeg havregrøt, trim og all den hjelpen jeg trenger. De som jobber her er bare helt ene- stående, sier han. Her er 66-åringen sammen med Randi Vinsjansen (t.v.) og Vibeke Sørby (t.h.). • Foto: Kristianne Marøy

Fristedet

Frelsesarmeen Fyrlyset får gode anmeldelser av gjestene. – Her får jeg mat, kaffe og all den hjelpen jeg trenger, sier én. – Å gå hit er som å gå til mora si, melder en annen.

• Foto: Kristianne Marøy
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Armeen har grodd fast i hjertet mitt.
– Jan-Egil, gjest på Fyrlyset.
Mann i skjorte og dressjakke står foran en hvit lastebil som er foliert med et bilde av ordet TAKK som er "skrevet" ved at gamle møbler er stablet sammen til fire bokstaver.
STOR TAKK: – Vi håper at ved å informere og gi kunnskap, kan vi også få ut informasjon om at det er mulig å testamentere til sin hjertesak, om det er oss eller andre, sier Øivind Christensen, leder for arvesaker i Frelsesarmeen. Foto: Mette Randem
Daglig leder ved Fyrlyset utenfor, kledd i uniform. Offiser. Guillaume Muringa.
– Det viktigste fokuset vårt er den enkeltes verdighet i en svært sårbar situasjon, sier løytnant Guillaume Muringa, daglig leder på Fyrlyset.
Gjest på Fyrlyset Oslo
– Mennesker her er på en måte familien min. Jeg hadde aldri greid å kutte ut rusmidler hvis det ikke hadde vært for Frelsesarmeen, sier Egil Schønhardt.
‒ Menneskene her er på en måte familien min. Jeg hadde aldri greid å kutte ned noe som helst på forbruket mitt hvis det ikke hadde vært for Frelsesarmeen. Og den hjelpen tror jeg alle kan få hvis de vil. Her er det folk som gir oss en sjanse.
– Egil Schønhardt (69), gjest på Fyrlyset
Det er tre år siden jeg var ute og i gikk i byen en sen kveld da jeg plutselig oppdaget sjefen min liggende full og hjelpeløs på fortauet.
– Frivillig på Fyrlyset
Matservering på Fyrlyset
Rengjøring av dusj på Fyrlyset

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent