To prikk like søstre står ute i naturen med hver sin ullgenser på. De stirrer på hverandre og er tatt i profil.
TVILLING-DUO: Søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Reigstad Garnes vet at sangene de fremfører under konserten "Gåten om korset" er sterke – at de treffer noe i mennesker som selv har opplevd lidelse og tap. • Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Duo dveler ved gåten om korset

For mange er krim og mysterier blitt en del av påsketradisjonen. Men det største påskemysteriet er kanskje det som skjedde med Jesus på langfredag, og i dagene som fulgte.

• Foto: Nikolai Grasaasen / Tekst: Sidsel Jøranlid / Artikkel hentet fra Krigsropets påskenummer 2024
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Vi kan lese i evangeliene at Jesus mange ganger på forhånd forsøker å forberede disiplene sine på at han må lide og dø, og at det var en del av planen for å frelse menneskene.
– Hildegunn Garnes Reigstad, musiker
Bilde av en storskjerm med et bilde av mange mennesker i et fjernt land som bærer et stort kors. Foran på scenen står et par damer på hver sin gitar. Ute på høyre side står et kor og en dirigent.
KORSETS VEI: Historiene i forestillingen "Gåten om korset" forteller både om lidelse og sorg, men også om glede. Nettopp det å vise disse skiftene, og la de ulike følelsene gjenspeiles i musikken, var viktig for duoen da de arbeidet med verket som helhet. Konsertbildene i denne saken er fra da Garness spilte live i Storsalen i 2023.
I stedet for å tviholde på sine egne rettigheter og søke sin egen lykke, viser Jesus oss selvoppofrelsens og kjærlighetens vei. Han sier at vi finner livet ved å gi det.
– Ingelin Reigstad Norheim, musiker
Fotogene tvillingsøstre i 30-årene står i hver sin hvite bluse, rygg mot rygg. Deres lange, mørke hår er flettet sammen.
SAMMENFILTRET: – Vi leser om at ingenting her på jorden, heller ikke lidelsen, kan skille oss fra Guds kjærlighet som han har vist og gitt oss gjennom Jesus og det som skjedde med ham, sier Ingelin Reigstad Norheim. Sammen med tvillingsøster Hildegunn Reigstad Garnes formidler hun det gode budskapet i konsertforestillingen "Gåten om korset". Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Noen av melodiene kom nesten dalende ned fra himmelen, mens andre jobbet vi lenge med og hadde mange ulike melodier på før vi ble fornøyd.
– Hildegunn Garnes Reigstad, musiker
Kvinne med langt mørkt hår spiller på elgitar og synger.
SPILLER GITAR: Ingelin Reigstad Norheim.
Det har vært voksne menn som gråter. En mann fortalte oss at han følte han var i himmelen under konserten.
– Ingelin Reigstad Norheim, musiker
En annen kvinne spiller på et bittelite gitarlignende instrument.
SPILLER DET MESTE: Hildegunn Garnes Reigstad.
Vi møtes alltid til jul og påske sammen med familiene våre, og ellers så ofte vi kan. Det er veldig hyggelig.
– Hildegunn Garnes Reigstad, musiker

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent