Espen Barth Eide Forside 7524

Gjenbruk, ikke gjenvinning

Klima- og miljøvernministeren fikk både omvisning og innspill om miljø og tekstiler under sitt besøk på Fretex sitt sorteringsanlegg.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Dan Christian Kristoffersen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 25
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Fretex-leder Trond Ivar Vestre, klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide, Kristin Hareide og Hilde Kjønstad fra Fretex, står inne på klesmottaket på Fretex.
– Det må produseres klær med høyere kvalitet og holdbarhet, slik at de kan gjenbrukes. De ansatte på sorteringsanlegget har sett hvordan kvaliteten på tøy har falt, sier Fretex-leder Trond Ivar Vestre til klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide. Til venstre: Kristin Hareide og Hilde Kjønstad.
Espen Barth Eide står sammen med Hilde Kjønstad og ser på klær som er sortert for videresalg i Fretex butikkene.
– Her i Oslo åpner vi fem tonn med tøy hver eneste dag, og i Sandnes cirka to og halvt tonn. Vi er glade for alle donasjoner vi får, og tar gjerne imot enda mer, sier sorteringsansvarlig Hilde Kjønstad i Fretex
Nå er det et marked for vintage klær. Mange vil ha brukt fordi det er brukt.
– Klima- og miljøminister Espen Barth Eide
Klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide på sitt kontor på Stortinget
– Som i all sirkulær økonomi kan man ikke begynne på slutten, men se på hele kjeden. Man må ta teknologien til hjelp for å sortere ut, og jo mer rene materialene i klærne er, jo lettere blir det å gjenvinne. Men vi har ikke alle svarene ennå, og derfor bør Fretex kjenne sin besøkelsestid og spille inn ideer, sier klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent