Svein Tindberg 1

Gudspartikkelen

Skuespiller Svein Tindberg er aktuell med en forestilling om forholdet mellom tro og vitenskap. Selv kom han til tro etter å ha blitt utfordret av Markusevangeliet.

• Foto: Magnus Skrede/Det Norske Teatret Tekst: Dan Christian Kristoffersen/Artikkelen er hentet fra krigsropet nr. 5, 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Det var som om Markus selv banket på døra og spurte om jeg trodde på hva ordene sa.
– Svein Tindberg, skuespiller
Svein Tindberg sitter på en gardintrapp med et eple i hånden, under stykket Gudspartikkelen.
Eplet symboliserer i Bibelen «det store valget». Teateret ble inngangsporten til bibellesning for Svein Tindberg.
Svein Tindberg fra en scene i stykket Gudspartikkelen på Det Norske Teater
Tittelen Gudspartikkelen fanger essensen av den nye forestillingen som har vært en suksess på Det Norske Teatret. – Gudspartikkelen heter egentlig Higgs-boson, oppkalt etter fysikeren Peter Higgs, som sa at vi ikke har klart å forklare hvorfor ting har det man kaller «masse». Det mangler en bit i puslespillet, sier Svein Tindberg.
Når en partikkel kan gå i to retninger samtidig, og være der og ikke være der samtidig, da er ikke tanken om Gud så rar.
– Svein Tindberg, skuespiller
Svein Tindberg fra en scene i stykket Ordet, der han spilte Johannes. Her sitter han på kirkegulvet med alteret i bakgrunnen
Rollen som Johannes i oppsetningen Ordet av Kaj Munk, førte til en tro og en interesse som inspirerte Svein Tindberg til forestillinger som Markusevangeliet, Apostlenes gjerninger, Abrahams barn og nå Gudspartikkelen.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent