Helbredelse til besvær?

Bibelen forteller at mennesker kan bli helbredet gjennom Guds kraft, og at noen har fått helbredelsens gave. Men mange med funksjonsnedsettelser synes dette er et vanskelig tema. Flere blir utsatt for helbredelsesbønner de ikke har spurt om. Det kan bli traumatiserende.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Heidi Halvorsen 0480
Heidi Halvorsen fikk i voksen alder en øyesykdom som til slutt gjorde henne blind. Hun synes det er ekstra utfordrende er det når noen ber om at hun skal få synet tilbake uten at hun har bedt om det. Foto: Kristianne Marøy
37 A3349 Øivind Woie Helbredelse
– Ønsket er at alle kan oppleve et trygt fellesskap som er fritt for dårlige holdninger, sier Øyvind Woie, generalsekretær i Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte.
Det viktigste for meg er at det er rom for alle mine vanskelige tanker og erfaringer, og at man ikke skyver det vanskelige til side.
– Heidi Halvorsen, bidragsyter til «Synlige stemmer» i regi av Kristens arbeid blant blinde
Rebecca Solevåg Helbredelse
– Det kan skje helbredelsesundre i dag, men jeg tror også det skjer et fantastisk under hver gang et menneske har et personlig møte med Jesus. Da blir de sett og får oppleve hans guddommelige kjærlighet, sier Rebecca Solevåg, frelsessoldat og professor i Det nye testamentet og foreleser ved VID, vitenskapelige høgskole.
14 Jan Olav Henriksen Helbredelse
foldede hender
I voksen alder opplevde Jan-Olav Henriksen opplevde å få en helbredelsesgave i form av varme hender. – Det var overraskende, og jeg er glad for at jeg hadde livserfaring da jeg fikk denne gaven. Men hvis jeg ikke bruker den, er den jo ingenting verdt. Jeg forvalter gaven ved å prøve å hjelpe mennesker som oppsøker meg, sier han. (Illustrasjonsfoto: Haakon Sand)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent