Solfeng 7538
Alle barna som bodde på Solfeng fikk med seg et fotoalbum med bilder fra tiden sin der, og Karl Petter Heie Hansen viser sitt til Margaret Letnes og Ole Vidar Skogheim.

Hjertebarna

I en vanskelig periode av barndommen sin, bodde Karl Petter og Ole Vidar på Frelsesarmeens barnehjem Solfeng. Vi inviterte dem med tilbake til et rom i et hus i en hage som de på ulike måter bærer med seg i minnet.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 36. 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Solfeng 7686
Ole Vidar Skogheim kom til Solfeng som barn på grunn av rus og vold i hjemmet. – Dagen jeg kom sitter som støpt i minnet, sier han.
Barn er uskyldige, de gjør ingenting for å fortjene å vokse opp i et utrygt hjem, det er så urettferdig.
– Margaret Letnes, ansatt i Frelsesarmeens barne- og familievern, i området fosterhjem
Solfeng 8056
Fra 1921 til 2012 drev Frelsesarmeen både mødrehjem og barnehjem i dette huset på Nordstrand i Oslo. I dag er villaen privateid.
Solfeng 7923
Solfeng 7620
Tilbake på Solfeng – i rommene som ble den trygge rammen rundt livet i noen utfordrende barneår.
Ole Vidar har på seg Supermann-drakt som barn
Ole Vidar har på seg Supermann-drakt mens han leker med den gamle karusellen i hagen på Solfeng. Karusellen har blitt restaurert, og er fortsatt i bruk i dag. (Foto: Privat)
Solfeng 7884
– Rettsaken med de biologiske foreldrene mine var pågående, noe som tok på. De klarte ikke la oss gå, forteller Karl Petter.
Unknown beh
Unknown 3 beh
– Jeg har forstått at det som skjedde hjemme var ille, men jeg husker ingenting av det selv, sier Karl Petter. På Solfeng fikk han en god ramme rundt hverdagen. (Foto: Privat)
Unknown 2 beh
Karl Petter spiller «plankegitar» sammen med en kamerat på barnehjemmet. (Foto: Privat)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent