Felleskap

Inkluderende fellesskap

Inkludering av mennesker med funksjonshemming handler om tilgjengelige bygg, men kanskje minst like mye om holdninger. En ny uttalelse fra Frelsesarmeen oppfordrer Armeen i alle land til å jobbe med å bli fullt ut inkluderende.

Tekst: Stine Frimann • Foto: Kristianne Marøy / Tekst: Stine Frimann / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 4, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Anna Rebecca Solevåg smiler på bildet
Anna Rebecca Solevåg, professor i NT og soldat i Frelsesarmeen
Vi bør tenke at vi skal ha et fellesskap der livet kan skje.
– Anna Rebecca Solevåg, professor i NT og soldat i Frelsesarmeen
Felleskap Kongress
Felleskap Ektepar Epland
Bilde t.v.: På Frelsesarmeens forrige årskongress i Oslo ble møtene tolket til tegnspråk. (Foto: Kristianne Marøy/Arkiv) Bilde t.h.: Beth og Endre Epland ønsker velkommen inn til Frelsesarmeens nye lokaler på Lillestrøm, som er godt tilrettelagt for at alle skal kunne komme inn og delta i tilbudene og fellesskapet. (Foto: Kristianne Marøy)
Kjell Olav Trobe smiler og tar av seg hatten
– Universell utforming av Frelsesarmeens lokaler er noe FEAS har brukt, og kommer til å bruke, mye tid og ressurser på, sier Kjell Olav Trobe i Frelsesarmeen Eiendommer as (FEAS). (Foto: Kristianne Marøy)
Major Kelly i døvesamtale med Else Marie.
Major Kelly i døvesamtale med Else Marie.
Bilde t.v: Major Kelly Smevik (t.h.) har gjennom en årrekke vært en nestor innen Frelsesarmeens døvearbeid i Norge. Her i samtale med Else Marie Dalene. (Foto: Kai Otto Melau/Arkiv) Bilde t.h.: Major Anne-Beth Fagermo snakker med Erna Årsand som er døvblind.
Major Ann Pender
Programsjef i Frelsesarmeen, major Ann Pender, mener inkludering er et tema Frelsesarmeen helt klart bør sette fokus på.
Jeg tror vi må tenke mer på hvordan vi kan sørge for at alle kan delta fullt og helt.
– Major Ann Pender, programsjef i Frelsesarmeen

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent