Kidist Tateke 8 be nett

Janteloven som forsvant

Kidist Tateke fra Etiopia har alltid hatt troen i hjertet, men klarte ikke å sette ord på den før hun hørte diktet Antijanteloven.

• Foto: Kristianne Marøy / Tekst : Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet 35/20
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
«Trenger du venner?» spurte hun. Det gjorde jeg jo. Jeg var ny i dette landet, hadde ikke familie her, og nå hadde jeg også et lite barn. Jeg trengte noen som kunne veilede meg.
– Kidist Tateke
Kidist sitter i kafeen på Sammen. Bak henne er et stort svart-hvitt bilde fra Oslo før i tiden, og møbler og en lampe i retro-stil.
– Nå tar jeg ofte sjansen på å gripe øyeblikket, for kanskje er en samtale viktig for den personen akkurat i dag. Den sjansen kommer kanskje ikke igjen, sier Kidist Tateke.
Selv har jeg aldri tvilt på Gud. Mitt problem var at jeg ikke kunne snakke om ham. Nå kan jeg det, og det gir meg trygghet.
– Kidist Tateke
Kidist går forbi en vegg malt i sterke farger, med blant annet trær og vann med fisker malt. Hun har på seg knallgul genser og jeans,
– Jeg tror hjertelig på Gud. Jeg takker ham for alt som har skjedd i livet mitt. For meg betyr troen trygghet, kjærlighet og takknemlighet, sier Kidist Tateke

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent