Eldre kvinne med hvitt hår og briller sitter og strikker en ullsokk med mønster. Hun sitter i en burgunderrød godstol i vinduet. Rundt henne er det vakre stueplanter
300 SOKKEPAR: Ella Løvås fra Bardu har levert over 300 sokker til Sokker som varmer helt siden starten i 2014. I sommer ankom siste leveranse: to store, blanke søppelsekker med varme ullsokker som Frelsesarmeen kan dele ut til de som trenger dem.

– Jeg strikker med hjertet

Superstrikker Ella Løvås fra Setermoen i Bardu synes det er fryktelig at folk fryser og har det vondt. Hun håper at ullsokkene hun sender til Sokker som varmer, kommer frem til de som trenger det mest.

• Foto: og tekst: Frelsesarmeen
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
I disse vanskelige tider, håper jeg de kommer frem til noen som virkelig trenger det
– Ella Løvås (85) pensjonist og superstrikker
Hender til en eldre kvinne som strikker en bitteliten selbuvott i rødt og hvitt. Hun har en hvit topp på seg.
SMÅ SELBUVOTTER: For tiden strikker Ella selbuvotter. Disse skal varme små barnehender.
Jeg vet hvor vondt det er å være kald. Det verker i hele kroppen, og derfor må det være ull når vi strikker.
– Ella Løvås (85) pensjonist og superstrikker
Kvinne med hvitt hår  og briller viser fram strikkede selbuvotter og sokker i blått og hvitt
SUPERSTRIKKER: Flere ganger har folk banket på døren til Ella og spurt om de kan få kjøpe votter og tepper som de kan sende til slektninger og venner i andre land. Det synes hun er artig.
På et trebord ligger åtte par selbuvotter og sokker i vakre farger og mønstre. Mest røde og hvite, men også blå og brå og lysebrune og hvite.
DUGNAD MED PINNER: Ella Løvås strikker sokker, votter og barnetepper. Hun tenker ofte på de som mottar hennes strikkeplagg.
En sliten hånd til en mann som sitter i en stol. Vi ser nederste delen av føtter i dongerijeans og med mønstrete sokker i oransje og blått. På føttene er et par joggesko i sterk grønn farge.
VARME FØTTER: Ved Fyrlyset og Feltpleien i Oslo varmer Ellas sokker de som fryser. Mange av menneskene som kommer hit lever vanskelige liv. – Er de ikke fine, sier Emil med entusiasme og viser stolt fram sokkene han er blitt så glad i.
Eldre mann med mørk skyggelue og mørk jakke med påsydde tøymerker, blant annet et amerikansk flagg
RØDE OG ORANSJE: Bjørn får velge seg et nytt par sokker, og valget landet på et par røde og et par oransje sokker som Ella har strikket.
Todelt bilde: Til venstre står en smilende, voksen mann med mørk hud, briller med sort innfatning, med blå skyggelue og hettegenser. Til høyre står en voksen kvinne med grønn sykepleieruniform som holder tre håndstikkede sokkepar. Hun har brunt hår i hestehale og står ute i det grønne.
ULL ER GULL: – Det blir fort tomt når vi har hjemmestrikkede sokker og luer, sier Grete Grete Ødegård (t.h.). Hun er avdelingssykepleier ved Feltpleien på Fyrlyset. Miljøarbeider Alan Tchicaia (t.v.) forteller at det daglig er 150-225 mennesker som benytter seg av de ulike tilbudene de har her.
En kvinnehånd som gir et par strikkede ullsokker i blått og grått med avansert mønster og en mann med grove hender som kjenner på dem. Vi ser et bildeutsnitt, så vi ser ikke hodene.
WOW: – Tenk at noen har strikket disse fine sokkene, sier Emil. Han er innom Fyrlyset og Feltpleien for å få seg en kopp kaffe. Han er imponert over strikkerne som legger tid og omsorg i sokkene de strikker.
Jeg ser opp til de som gjør dette for oss som går rundt og fryser. Har hun virkelig strikket 300 par sokker?
– Bjørn, gjest på Fyrlyset
Du visste ikke at du strikket disse sokkene til meg, men jeg setter utrolig stor pris på dem.
– Emil, gjest på Fyrlyset
Ung kvinne med langt, gult hår og strikkejakke i rødt og hvitt står bak en ståltralle som er fylt med store, gjennomsiktige sekker med stikkesokker.
ET BERG AV SOKKER: Frelsesarmeen mottar pakker fra ivrige strikkere over hele landet. Her står Elise Sæhle, tidligere resepsjonist ved hovedkvarteret i Oslo, med to store søppelsekker fulle av varme strømper.
Strikkerne gjør en fantastisk jobb
– Elise Sæhle

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent