Far har løftet opp tenåringsdatter og holder henne i sine armer som et mindre barn. Begge er i uniform. I bakgrunnen ses et flagg fra Frelsesarmeen og et vindu med glasskunst.
STOR DAG: – Foreldrene mine er offiserer i Frelsesarmeen, og jeg har alltid sett hvor godt de trives i dette, sier Andrea Joensen (15). Sammen med pappa Eyfinn fra Færøyene feirer de at hun, familiens yngste, nå er blitt soldat i Sarpsborg.

Andrea synes kjærlighet godt kan syns

Hun har lyst til å tatovere et blomsterkors på armen. – Jeg elsker Jesus, og jeg liker å vise det til andre, sier Andrea Joensen som nettopp er blitt soldat i Frelsesarmeen.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Ingebjørg M. Lyster / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 32, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Jeg har alltid visst at jeg ville gå i fotsporene til foreldrene mine.
– Andrea Joensen, soldat i Frelsesarmeen
Far og mor står oppstilt med datter i midten. Alle har på seg Frelsesarmeens uniformer.
SOM FAR OG MOR: – Jeg har sagt fra jeg var liten at jeg vil bli offiser selv. Det står jeg fortsatt ved, sier Andrea Joensen. Her sammen med foreldrene Eyfinn og Siv etter soldatinnvielsen.
Mor fester sølje i halsen på datter i hvit skjorte.
VOKSNE MILEPÆLER: I løpet av mai måned ble Andrea både innviet til soldat og konfirmert i Frelsesarmeen. Mamma Siv hjelper henne med å feste uniformsnåla før soldatinnvielsen.
Ved å gå i uniform viser jeg også at jeg vil være med på å hjelpe andre.
– Andrea Joensen, soldat i Frelsesarmeen
Tenåringsjente som sitter og sminker seg foran speilet.
UTYPISK TENÅRING: Andrea sminker seg og synger gjerne foran speilet. Men hun er ikke helt som ungdommer flest, for hun rører ikke alkohol og vil vie sitt liv til å hjelpe andre mennesker og tjene Gud.
Ung jente som åpner dør fra innsiden av bygningen.
I SITT ANDRE HJEM: – Flere ganger i uka er jeg med på aktiviteter i Frelsesarmeens lokaler, forteller Andrea. Sammen med vennene sine har hun startet band.
Det virker som om det er ekstra mye musikalitet på Færøyene.
– Andrea Joensen, soldat i Frelsesarmeen

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent