Kjemper For Å Bevare Håpet 9345

Kjemper for å bevare håpet

Frelsesarmeen i Romania kjemper for å gi verdighet og håp til mennesker som lever under grusomme forhold. Men de trenger desperat flere givere.

• Foto: Haakon Sand, Tekst: Randi Bjelland/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 14-16, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Frelsesarmee bilen lastet med utstyr, mat og gode hjelpere
Som ansatt på et statlig sykehus er han vant til å hjelpe fattige som ankommer i ambulanser. – Men de som ikke har ID-kort, kan ikke dra på sykehuset. Det er derfor jeg går på gaten for å hjelpe dem der de er. De trenger medisinsk behandling, sier lege og frelsessoldat Alex Mahouici.
Jeg vil være til nytte ved å gi hjemløse mat og medisinsk behandling. Jeg bare må gjøre dette.
– Alex Manouici, lege og soldat i Frelsesarmeen
Frelsesarmeen deler ut kosedyr til barna i slummen
Andrri Chixtoi er ansatt i Frelsesarmeens Smart-prosjekt som er støttet av Norway Grants. Formålet er å hjelpe mennesker som bor i slummen og på gata med medisiner, mat og sosialhjelp. I dag vanker det også leker til barna.
Frelsesarmeens mobile klinikk hjelper folk med medisinske behov i slummen. Her er det en dame med øreverk.
– Noen av de hjemløse får vi kontakt med ved hjelp av lokale myndigheter og andre organisasjoner. Men de fleste møter vi gjennom oppsøkende arbeid på gaten, sier prosjektleder Eugen Lucan. Lege Alex Manouici undersøker denne kvinnen som har smerter i ørene.
Det er vanskelig for mange å overleve vinteren. Om antallet døde går ned, vet vi at vi gjør et godt arbeid.
– Eugen Lucan, sosialarbeider i Frelsesarmeen
Barna i slummen er alvorlige og resignerte.
Hos disse barna er det ikke et smil å spore. De sitter alvorlige med resignerte, tomme blikk mens legen undersøker moren deres som har øreverk.
Divisjonsledere for Frelsesarmeen i Romania, majorene Roxana og Ionel Sandu, har en utfordrende oppgave med å gjøre Smart-prosjektet selvdrevet i et land som har liten tiltro til frivillige organisasjoner.
Divisjonsledere for Frelsesarmeen i Romania, majorene Roxana og Ionel Sandu, har en utfordrende oppgave med å gjøre Smart-prosjektet selvdrevet i et land som har liten tiltro til frivillige organisasjoner

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent