Kvinnene 1

Påske: Kvinnene som fulgte Jesus

«Kvinnene ved graven». Ofte blir de nevnt litt i forbifarten, før historien vender tilbake til mennene rundt Jesus. Fortjener de egentlig en større plass i fortellingen?

• Foto: Bridgeman images Tekst: Stine Frimann
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
En av kvinnenes viktige roller i påsken er at de sikrer kontinuiteten gjennom historien, som vitner til det som skjer påskedagene.
– Anna Rebecca Solevåg, professor i Det nye testamentet, soldat i Frelsesarmeen Stavanger
Bildet er et maleri av Jesus på korset, omgitt av sørgende kvinner og menn.
Markus forteller at det sto en gruppe kvinner ved korset, de som hadde fulgt Jesus og tjent ham mens han var i Galilea. (Andrew and Francis. Cosimo Rosselli (1439-1507). Foto: Bridgeman images.
Det er kvinnene som oppdager at graven er tom, og får den utrolige beskjeden fra engelen om at Jesus har stått opp igjen.
– Anna Rebecca Solevåg
Bildet viser et maleri av tre kvinner som har kommet til graven og blir møtt av to engler.
På påskemorgen får vi vite navnet på flere av kvinnene som dro til graven og fant dem tom. (Ill.Giovanni B. Gaulli) (1639-1709). Foto: Bridgeman images
Det har blitt skapt et inntrykk av at Maria Magdalena var en prostituert, en synder som Jesus omvender og inkluderer i følget sitt. Mens hun antagelig egentlig var en apostel.
– Anna Rebecca Solevåg

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent