Levd liv som jobb Svein Bore

Levd liv som jobb

I 16 år har Svein Bore jobbet ved Frelsesarmeens behandlingssenter i Stavanger. Hvis noen spør den tidligere selgeren om hvilken utdannelse han har innen rusomsorg, svarer han: «Den dyreste.» Han snakker ikke om penger.

• Foto: Tekst: Randi Bjelland Foto: Kristoffer Ask Hansen/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 22/2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
– Når man har ligget helt nede for telling, og får lov til å reise seg igjen ved hjelp av andre, så får man et helt annet syn på livet.
– Svein Bore
Svein Bore sitter på kontoret på Frelsesarmeen
– Et rusfritt nettverk av ett eller annet slag, er alfa og omega. Han er glad for at dyreste. ▪ Frelsesarmeens behandlingssenter har et bredt ettervernstilbud med blant annet gatefotball og sykling.
Svein Bore sitter sammen med en pasient
Svein Bore gir pasientene på Frelsesarmeens behandlingssenter i Stavanger rusfrie opplevelser. – Jeg tar dem ofte med på turer, og når vi reiser hjem pleier jeg å si: «Tenk, nå husker vi alt vi har gjort!» Det gleder ham stort å møte tidligere pasienter ved FAB som har fått et godt rusfritt liv.
– Det som var avgjørende da jeg ble rusfri, var at jeg hadde kontakt med noen som hadde gått veien før meg.
– Svein Bore

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent