Edvard Hoem 0076

Livet komprimert

Edvard Hoems mange tekster favner hele livet – små og hverdagslige ting sammen med livets store spørsmål. Nå har han samlet noen av sine beste dikt og salmetekster i boka Ute, langt der ute.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Stine Frimann / Artikkelen er hentet fra Krigsropets påskehefte nr. 14-16, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Edvard ser inn kameraet i ført en lang mørk frakk.
Forfatter Edvard Hoem synes han merker det at folk nå trenger og ønsker litt større perspektiver på livet. Det går an å snakke om tro og tvil, i alle fall på en helt annen måte enn da han var ung.
Jeg hadde en religionslærer på gymnaset som sa at «det evige livet, det begynner her og nå». Det syntes jeg var fint sagt, det har jeg tatt med meg.
– Edvard Hoem, forfatter
Edvard Hoem avbildet på kontorpulten sin på Majorstua.
Edvard Hoem møter opp på kontoret på Majorstua hver morgen, alltid med slips. Å sitte på hjemmekontor og jobbe i pysj som mange har gjort under pandemien, ville være totalt moralsk nedbrytende, mener han.
For de fleste mennesker er det nok likevel sånn at de tenker over livet og døden og den store sammenhengen.
– Edvard Hoem, forfatter
Edvard smiler til fornøyd til siden på kontoret sitt i en hvit skjorte.
Jesu menneskelighet, og tanken om en Gud som er blant menneskene og står på de fattige og lidendes side, bidro til at Hoem fant tilbake til troen etter mange år langt borte fra den.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent