Kvinne i mørkeblå dressjakke og T-skjorte står lent inntil en gul murvegg ute i en gate. På jakkeslaget har hun Frelsesarmeens logo.
JA TAKK BEGGE DELER: – Det er viktig å vise at en kristen tro absolutt ikke er noe hinder for å drive et godt, sosialt arbeid der alle føler seg inkludert uansett tro, sier soldat Petra Kjellén Brooke. Hun er rådgiver i Frelsesarmeens sosialtjeneste og har snart en doktorgrad innenfor korpsbasert sosialt arbeid.

Matnyttig tro

– Man kan drive godt sosialt arbeid uten å ha med noe trosaspekt. Men i dagens sekulære samfunn er det enda viktigere å si at man kan drive godt sosialt arbeid med en trosdimensjon, sier Petra Kjellén Brooke som snart har en doktorgrad innen emnet.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Stine Frimann / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 41, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bilde av et bygg med Frelsesarmeens logo utenpå. En kvinne passerer med hette over hodet og en pose i hånden.
HJELPES AV FRELSESARMEEN: Stadig flere trenger hjelp for å få endene til å møtes. Derfor er uformelle hjelpearenaer, slik som Frelsesarmé-korpsenes matutdeling, viktigere enn på lenge. Foto: Mette Randem
Her snakkes det om at alle mennesker er skapt i Guds bilde, alle er like verdifulle for Gud, og alle er skapt med ressurser som man kan ta utgangspunkt i.
– Petra Kjellén Brooke, soldat og rådgiver i Frelsesarmeens sosialtjeneste
Bilde av en pose med matvarer som mottas av en person. Kan bare se hender og kropp – ikke hoder.
EN UTSTRAKT HÅND: – Korpsene har alltid vært gode på å skape gode relasjoner til de som kommer, uten den profesjonelle distansen man kanskje har i andre typer sosialt arbeid. For eksempel kalles de som henter matposer gjerne venner, ikke klienter, sier Petra Kjellén Brooke. Foto: Kristianne Marøy
En av de jeg intervjuet sa det veldig fint. Han sa at: «Vi vil at folk skal kunne komme til oss og prate om tro, uansett hvilken tro de har, uten at det trenger å bli en trussel i forhold til vår tro eller til Frelsesarmeens oppdrag om forkynnelse.»
– Petra Kjellén Brooke, soldat og rådgiver i Frelsesarmeens sosialtjeneste
Kvinne står i en menighetssal. Folk i bakgrunnen og hun snakker med en mann vi bare ser ryggen til i venstre utkant av bildet.
NYBROTTSARBEID: Forskningen til Petra Kjellén Brookeer er unik i Frelsesarme-sammenheng.
Vi må heller jobbe med å finne et språk for å forklare godt hvordan vi tenker og jobber. Slik kan vi være med og bygge broer mellom menighetene og det sekulære samfunnet.
– Petra Kjellén Brooke, soldat og rådgiver i Frelsesarmeens sosialtjeneste
Kvinne i mørkeblå dressjakke og T-skjorte står lent inntil en gul murvegg ute i en gate. På jakkeslaget har hun Frelsesarmeens logo. Høydebilde.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent