Gry Molvær Hivju og Kristofer Hivju ser inn i kameraet
– Olav hadde en enorm påvirkning på utviklingen av Norge, med stor åndelig relevans, og er en mytisk figur som man fortsatt bryr seg om, fastslår Gry Molvær Hivju og Kristofer Hivju. • Foto: Haakon Sand

Mysteriet Olav

Norges historie er mangefasettert, og det samme er historien om landets store helgenkonge. Gry Molvær Hivju og Kristofer Hivju ville finne ut mer om den sagnomsuste skikkelsen i dokumentarserien Olav.

• Foto: Haakon Sand og Ekkofilm/ Tekst: Dan Christian Kristoffersen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 35-2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
To personer står inne i en grotte
– Den kraften han hadde, og ønsket til forandring, er beundringsverdig, sier skuespiller Kristofer Hivju. (Foto: Ekkofilm)
– Han ble et viktig symbol i kirkehistorien og en del av Norges fortelling.
– Gry Molvær Hivju, programleder
To personer står med ryggen til og skuer utover åpent landskap
Gry Molvær Hivju opplever naturen som en katedral, der hun ser utover tinder, stjerner, dyr og fugler gjennom skiftende årstider. – Det får meg til å tenke at det må finnes noe større, sier hun. (Foto: Ekkofilm)
Tre personer står ved et bord og ser inn i kamera
Gry og Kristofer Hivju ledet en storstilt jakt på Olav i dokumentarserien Olav på NRK. Her sammen med professor og myntforsker Svein Gullbekk. (Foto: Ekkofilm)
To personer ser rett framfor seg med et vikingbilde i bakgrunn
Kristofer Hivju og Gry Molvær Hivju har i dokumentarserien Olav fulgt i fotsporene til Olav den hellige, for å finne ut av mer om hvem han var. (Foto: Ekkofilm)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent