Ung mann med akustisk gitar står på scenen i et lite rom med lavt under taket.Publikum sitter tett på og det er mørkt i sommer og scenen er best med lilla lys. Bak mannen er det vinduer og en stjerne henger i vinduet bak.
FYRLYSET: Daniel Kvammen holdt konsert på Fyrlyset da Nabolagsgruppa i Urtegata i Oslo inviterte til fest.

Naboene til rusinstitusjonen inviterte til fest

Hvordan få et lavterskeltilbud for folk med rusavhengighet til å fungere side om side med beboere, bedrifter og barnehage? Det ønsker nabolagsgruppa i Urtegata å finne ut. Nylig inviterte de alle til fest og konsert med Daniel Kvammen.

Tekst: Randi Bjelland • Foto: Haakon Sand
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Ute på gaten, ved inngangen til Frelsesarmeens Fyrlyset, står en politibetjent med mørk vinteruniform og strikkelue. Over inngangsdøren er Frelsesarmeens røde skjold
NABOLAGSPOLITIET: Olav Arentz-Amundsen representerer politiet i Nabolagsgruppa. – Flere i politiet får ganske ålreite relasjoner til de som er i gatebildet utenfor Fyrlyset. Det er mange hyggelige folk med en god porsjon humor. Vi prater mye med dem i det daglige, sier han.
Det er veldig verdifullt at nabolaget kan møtes og snakke sammen.
– Olav Arentz-Amundsen, politiets representant i Nabolagsgruppa
Jeg er glad for å bli spurt om å spille på et sted som dette. Det er et veldig godt tiltak.
– Daniel Kvammen, artist og låtskriver
Mann med blå dongeriskjorte  står med gitaren sin i et mørkt rom som er fullt av publikummere som sitter på stoler.
HAR FØLT SEG SOM UNDERDOG: Daniel tror musikalske opplevelser kan virke meditativt om man er i en vanskelig situasjon, sier Daniel Kvammen.
Vi har hele tiden hatt et nært samarbeid med bydel Gamle Oslo
– Geir Gustavsen, daglig leder av Fyrlyset, Frelsesarmeens kontaktsenter for rusavhengige
Tre menn i et rom med lilla lys.Den yngre mannen i midten har blå dongeriskjorte og holder armene rundt  de andre to som er middelaldrene. Mannen til venstre har lite hår og litt skjegg og har fleecejakke og jeans. Mannen til høyre  har cowboyhatt, briller, langt grått hår og skjegg. Saueskinnsjakke og en veske på skrått over skulderen.
FIN FEST: – Jeg er glad for å bli spurt om å spille på et sted som dette. Det er et veldig godt tiltak, sier Daniel Kvammen. Her er han sammen med Geir Gundersen (t.v.), daglig leder av Fyrlyset, og Odd Roger som bruker tilbudet fast.
To menn prater. Den eldste til venstre, har cowboyhatt, briller, langt grått hår og litt skjegg. På seg har han saueskinnsjakke. Han gestikulerer med hendene. Den yngre mannen til høyre smiler og har brunt hår med midtskill og en dongeriblå skjorte og jeans.
TAKKER FOR TONENE: Bruker av Fyrlyset, Odd Roger, takker Daniel Kvammen for kveldens konsert. – Sangene dine har noe som treffer alle mennesker, sier han.
Sangene dine har noe som treffer alle mennesker.
– Odd Roger, bruker av Fyrlyset til Daniel Kvammen.
En smilende mann cowboyhatt, briller, langt grått hår og litt skjegg. På seg har han saueskinnsjakke og jeans. Han sitter i en sort kabinscooterutenfor
FORSTÅELIG: Odd Roger forstår at det kan være frustrerende for naboene om området oppleves utrygt.
Man trenger ikke lage styr over småting
– Odd Roger, bruker av Fyrlyset
Tre kvinner står og prater sammen og smiler. De har på ytterjakker på med skjerf.
GODE NABOER: Madeleine Tegnander Plathe (f.v.)(Frelsesarmeen Fyrlyset), Odilia Häussler Melbøe fra Bydel Gamle Oslo, og Silje Gitlestad fra Oslo kommune er alle godt fornøyd med arbeidet til Nabolagsgruppa så langt, og håper på et enda bedre samarbeid framover.
Jeg håper at den kan bidra til enda bedre dialog om vanskelige tema, og et enda bedre samarbeid.
– Rikke Sjøhelle fra Nabolagsgruppa, sosiolog i firmaet Sweco som flytter til Urtekvartalet til høsten.
Smilende, tynnhåret et mann  med kort skjegg, og med fleecejakke og frelsesarmeens røde skjold på brystet. Han står utenfor en mursteinsbygning.
FORNØYD LEDER: – Dette ble bedre enn vi håpet, sier daglig leder Geir Gustavsen som er særlig fornøyd med at vi fikk en så variert sammensetning av besøkende.
Jeg håper også og at flere som bor i området vil delta i gruppa
– Geir Gustavsen, daglig leder av Fyrlyset, Frelsesarmeens kontaktsenter for rusavhengige

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent