Barneombudet Inga 8641beh2

Når barn har det vanskelig

Inga Bejer Engh har møtt mange unge i rettssalene. Som Barneombud kjemper hun for å gi barn riktig hjelp lenge før de kommer så langt.

• Foto: Kristianne Marøy / Tekst: Stine Frimann
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Nærbilde av Inga Bejer Engh som smiler og ser i kamera
– Det blir mer og mer synlig at rettssikkerhetsgarantiene for barn er for dårlige, sier barneombud Inga Bejer Engh. Hun jobber for å sikre at barns rettigheter ivaretas, blant annet i barnevernet.
Barneombudet står ute ved Kirkeristen i Oslo og ser mot siden
– Foreldre er gjerne opptatt av å sikre at barna er trygge i trafikken, men vi sitter ikke ved siden av dem og guider dem på nett, hvor risikoen for å oppleve noe farlig egentlig er mye større, sier Barneombudet. En tryggere digital hverdag for barn og unge er ett av temaene hun har valgt som prioritert arbeidsområde.
Vi trenger en saklig og nyansert debatt om barnevernet. Min frykt er at det debattklimaet vi har nå, går ut over de mest sårbare barna.
– Inga Bejer Engh, Barneombud
Inga Bejer Engh snakker i en mikrofon under rettsaken mot Anders Behring Breivik, Svein Holden sitter i bakgrunnen
Inga Bejer Engh er tidligere tingretts-dommer og statsadvokat. Sammen med Svein Holden var hun aktor i rettssaken etter 22. juli-terroren.(Foto: Scanpix)
Skal vi endre unges adferd, må vi først lytte til dem
– Inga Bejer Engh, Barneombud

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent