Ukraine crisis Romania 20x

Nødhjelp til Ukraina

Frelsesarmeen hjelper de som er rammet av krigen i Ukraina, både innenfor og utenfor landets grenser.

• Foto: The Salvation Army Tekst: Randi Bjelland/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 12, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Det er et stort behov for mat, vann, medisiner, og andre basale ting.
– Bo Christoffer Brekke, seksjonsleder for internasjonal utvikling
Flyktninger og nødhjelpsteamet til Frelsesarmeen står ute i kulde og snødriv
Frelsesarmeen har i mange år arbeidet i Ukraina og i landene omkring, og har nå etablert nødhjelpsteam for å hjelpe flyktningene.
4 personer fra nødhjelpsteamene til Frelsesarmeen i Romania står på en parkeringsplass med to fulle handlevogner med mat foran seg
Nødhjelpsteamene til Frelsesarmeen i Romania bistår med mat, utstyr, omsorg og rådgivning. Frelsesarmeens lokaler blir også brukt til akuttovernatting.
Noen som krysset grensen hadde gått i 24 timer uten å spise. De brast i gråt da vi spurte om hvordan de hadde det og hvor de kom fra. Flyktningene er slitne og i sorg over å forlate sine kjære.
– Ionel Sandu, Divisjonsleder i Romania
Frelsesarmeen deler blant annet ut matpakker og SIM-kort til flyktningene som kommer over grensen.
Frelsesarmeen i Romania, leder hjelpearbeidet på grensen til Ukraina. Der deler de blant annet ut matpakker og SIM-kort til flyktningene som kommer over grensen.
Bilder av mat på et bord. Det skal deles ut til flyktningene. På veggen henger Frelsesarme skjoldet
Under svært utrygge forhold klarer Frelsesarmeen i Ukraina å bistå folk som er på flukt i landet. I byen Kropyvnytskyi (bildet) deles det ut matpakker, klær, puter, pledd og andre nødvendigheter.
Flyktninger står ute i kulde og snø.
I kulde og snø ankommer mange flyktninger byen Siret i Romania. Teamene fra Frelsesarmeen har også fokus på informasjon om sikker transport videre, slik at flyktningene ikke utsettes for utnyttelse i den sårbare situasjonen de er i.
Frelsesarmeen på et mottak i Polen
Leder av Frelsesarmeens internasjonale nødhjelpsarbeid, Damaris Frick, og flere kolleger, besøkte nylig nødhjelpsarbeidet i Polen, der Frelsesarmeen er en stor bidragsyter. – Mottakene virker godt organiserte med tilstrekkelig med mat og andre produkter. Antallet frivillige er stort, sier han.
Vi ber om styrke til å overleve enda en natt og enda en dag. Vi tror at Gud er trofast og hører hver eneste bønn.
– Ukrainsk frelsesoffiser

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent