Yngvar Andersen om rasisme i Krigsropet

Fargeblind framtid?

Vi liker å tro at Norge er et samfunn som ikke diskriminerer på grunn av hudfarge eller kulturell tilhørighet, men er det slik? – I Norge er det ingen dører som er direkte stengt, men langt ifra alle som er helt åpne, sier Yngvar Andersen.

• Foto: Kristianne Marøy/ Tekst: Randi Bjelland / Denne artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 43, 2020
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
NTB Vad2 UD4k Cy8 beh
NTB T Bylw O83 LEE beh
– I kjølvannet av drapet på George Floyd kom mye av det fortrengte til overflaten, sier Yngvar Andersen. (Foto: Redux/NTB og Zuma Press/NTB)
Hvis jeg oppfører meg dårlig, tåler jeg at noen kaller meg for en idiot, men ikke bland inn de faktorene som jeg ikke kan gjøre noe med.
– Yngvar Andersen, trener, gründer og foredragsholder
Yngvar Andersen 24beh
– Idretten løser ikke problemet med rasisme alene. Skolen løser det ikke alene, heller ikke arbeidsplassene. Man må jobbe i samme retning på alle arenaer, sier Yngvar Andersen som sitter i et utvalg nedsatt av Kulturdepartementet. De skal jobbe med å bekjempe rasisme i idretten. (Foto: Kristianne Marøy)
170509 Mekonen DSC9440beh3
– Kunnskap dannes gjennom kollektiv refleksjon. Jo mer kontakt vi har med andre, jo mer endrer vi egne holdninger, sier Leoul Mekonen, sosionom ved RBUP Øst og Sør. (Foto: Silje Eide)
For å få et fargeblindt samfunn, krever det forpliktelse fra politikere, sivilsamfunnet og viktige integreringsarenaer. Men det er mulig. Det er ingen håpløs oppgave.
– Leoul Mekonen, sosionom

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut annen hver uke.

Bli abonnent