Mann med grønnblå hoodie og kotrtbarbert på hodet sitter på et spisebord med elder stoler. Et kunstverk på den grønne veggen bak. Mannen har skyggelue og tatoveringer på halsen og på fingrene.
Store deler av livet til Andre gikk til rus, kriminalitet og flere år innesperret bak fengselsmurer. - Jeg har nok vært innom de fleste fengsler på Østlandet, sier han.

Ropet til Gud forandret livet til Andre

Store deler av livet til Andre var preget av vold, rus og kriminalitet. I flere år var han inn- og ut av både fengsel og avrusning, men ingenting hjalp. For tre år siden endret livet seg helt, da han møtte Jesus.

• Foto: og tekst: Emmaline Sophie Hekneby
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Jeg kom veldig tidlig ut i feil miljø, men var egentlig en redd og ødelagt gutt, det blir man fort i den verdenen der.
– Andre
Mann med grønnblå hoodie og kotrtbarbert på hodet. Mannen har skyggelue og tatoveringer på halsen og på fingrene.
Andre snakker om en indre uro som fulgte ham hele livet, som bare ble verre jo dypere inn i mørket han kom. Da han begynte å ruse seg på tunge stoffer, var det som verst. - Øyeblikket jeg tok imot Jesus på ekte, da slapp den uroen taket i meg, sier han.
Jeg begynte å våkne klokka fem hver morgen, trengte ikke kaffe, og satt og leste i Bibelen og ba til Gud.
– Andre
Hender som holder en kaffekopp. Fingrene har tatoveringer, blant annet et kors.
– Da jeg ble sluppet ut av fengsel, var jeg en helt annen enn den som gikk inn. Jeg var blitt hard, og hadde skapt en rolle og identitet som jeg ble avhengig av å ruse meg for å opprettholde, sier Andre.
Jeg sa til Gud: «Jeg går ikke opp, jeg stiller meg ikke fram, jeg gjør ikke noen ting, hvis ikke det blir lagt en vei for det» – da bare haglet det inn med forespørsler!
– Andre
Sort/hvitt-bilde av en mann med hoodie, kortbarbert på hodet og kort skjegg. Han har skyggelue og tatoveringer på halsen og hendene.
– Jeg vil følge den veien Gud har for meg. Nå har jeg sagt meg villig til å gå med ham dit han vil ha meg, så jeg skal gjøre det, sier Andre.
Jeg har en ny identitet, og den er i Jesus.
– Andre

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent