Stedet tennis 2682 beh nett

Slår et slag for fellesskapet

Harde server, prat og latter. Endelig kan man spille tennis igjen i regi av Stedet Sagene.

• Foto: Mette Randem/Tekst: Britt Knutsdatter Arnhøy /Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 25/2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Det er søta bror mot norbaggarna på Voldsløkka i Oslo. Og nordmennene liker det ikke, men svenskene leder. Store deler av koronatiden har tennis vært en av få fysiske aktiviteter Frelsesarmeens Stedet Sagene har kunnet tilby. Det er bare å sprite racketene og følge smittevernreglene. Men når det er vinter, er det vanskelig med tennis ute. I april var det mulig å booke bane igjen. Det var etterlengtet.

Les mer om Krigsropet her

– Mange har slitt i denne tiden. Det er virkelig godt de har åpna igjen nå, sier en av spillerne, som ønsker å være anonym.

Han er en av seks som spiller tennis en gang i uka med Stedet. I tillegg deltar han på flere av de andre tilbudene, og er blant annet aktiv i gatefotballen. På himmelen flyr en kråke. Like etter skriker en måke. Men på banen skriker de ikke. Det er bare gemyttlig erting mellom konsentrerte server og sidebytter. Innimellom er det drikkepauser og tid til prat om viktige og uviktige ting.

Fire menn spiller tennis (bilde t.v) To hender holder med tatoveringer på fingrene holder i en tennisracet (bilde t. h.)
Fire menn spiller tennis (bilde t.v) To hender holder med tatoveringer på fingrene holder i en tennisracet (bilde t. h.)
Tennis er ett av mange gode tilbud i regi av Stedet Sagene. Det var etterlengtet da banene åpnet igjen i vår.
– Mange har slitt i denne tiden. Det er virkelig godt de har åpna igjen nå.
– «Peter», tennisspiller på Stedet Sagene

– Vi spør hvordan det går, om det er noe vi kan hjelpe til med. Og det er det gjerne. Vi har for eksempel hjulpet flere med å flytte, forteller Peter Nilsson, miljøterapeut på Stedet og engasjert både i tennis, gatefotball, sykling og turer.

Stedet booker bane både på dagtid og ettermiddag, så også folk som har gått videre i livet skal ha anledning til å spille i en trygg ramme sammen med folk de er blitt kjent med. Det drikkes Burn og kaffe mellom sidebyttene. Servene er harde. Mange baller går ut. Det svettes på banen. Men svenskene leder fremdeles.

– Vi pleier å late som om de er gode, og så knuser vi dem, sier miljøterapeut Magnus Aasdalen, den ene delen av den norske duoen, og gliser.

Men det holder ikke. Det blir svensk seier. Neste uke er det returmatch.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent