Slår et slag for fellesskapet
Harde server, prat og latter. Endelig kan man spille tennis igjen i regi av Stedet Sagene.
Det er søta bror mot norbaggarna på Voldsløkka i Oslo. Og nordmennene liker det ikke, men svenskene leder. Store deler av koronatiden har tennis vært en av få fysiske aktiviteter Frelsesarmeens Stedet Sagene har kunnet tilby. Det er bare å sprite racketene og følge smittevernreglene. Men når det er vinter, er det vanskelig med tennis ute. I april var det mulig å booke bane igjen. Det var etterlengtet.
– Mange har slitt i denne tiden. Det er virkelig godt de har åpna igjen nå, sier en av spillerne, som ønsker å være anonym.
Han er en av seks som spiller tennis en gang i uka med Stedet. I tillegg deltar han på flere av de andre tilbudene, og er blant annet aktiv i gatefotballen. På himmelen flyr en kråke. Like etter skriker en måke. Men på banen skriker de ikke. Det er bare gemyttlig erting mellom konsentrerte server og sidebytter. Innimellom er det drikkepauser og tid til prat om viktige og uviktige ting.
– Mange har slitt i denne tiden. Det er virkelig godt de har åpna igjen nå.– «Peter», tennisspiller på Stedet Sagene
– Vi spør hvordan det går, om det er noe vi kan hjelpe til med. Og det er det gjerne. Vi har for eksempel hjulpet flere med å flytte, forteller Peter Nilsson, miljøterapeut på Stedet og engasjert både i tennis, gatefotball, sykling og turer.
Stedet booker bane både på dagtid og ettermiddag, så også folk som har gått videre i livet skal ha anledning til å spille i en trygg ramme sammen med folk de er blitt kjent med. Det drikkes Burn og kaffe mellom sidebyttene. Servene er harde. Mange baller går ut. Det svettes på banen. Men svenskene leder fremdeles.
– Vi pleier å late som om de er gode, og så knuser vi dem, sier miljøterapeut Magnus Aasdalen, den ene delen av den norske duoen, og gliser.
Men det holder ikke. Det blir svensk seier. Neste uke er det returmatch.
Abonner på Krigsropet
Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.
Bli abonnentRELATERTE SAKER
-
Eldre rusavhengige faller mellom alle stoler
– Mange av våre eldre pasienter forteller at de er redde. Rusmiljøet har blitt mye tøffere, og de eldre føler seg utsatt, sier daglig leder på Gatehospitalet, Liv Bente Nilsson.
-
VM i gatefotball: Skal forsvare Norges ære i Seoul
– Det å representere landet sitt i et VM, og stå på banen med flagget på brystet og synge nasjonalsangen, det er så utrolig stort, sier trener Cathrine Johansen. Frelsesarmeens gatefotball ble hennes redning.
-
Nordmenn tror ikke på økonomisk vendepunkt
Hver fjerde nordmann mener de vil få dårligere råd det neste halve året. Det viser Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for tredje kvartal.