Snekkerboden Ensjø 0001

Snekrer nye hverdager

Anne Lise var Arild Hovs store kjærlighet i 52 år. Da hun brått døde av korona i fjor, ble livet snudd på hodet. I Snekkerboden på Ensjøtunet har han begynt å snekre sammen nye, meningsfulle hverdager.

• Foto: Haakon Sand Tekst: Randi Bjelland/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 21, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Arild Hov i snekkerboden på Ensjøtunet, her holder han på med treutskjæring
Snekkerboden på Frelsesarmeens omsorgssenter i Oslo, Ensjøtunet, betyr mye for Arild Hov som mistet kona si i fjor: – Folkene her er enestående. Jeg er her tre dager i uka fra klokka åtte. Etter fem timer er jeg fornøyd, sier han.
Bildet av Arild sine foldete hender
– Jeg har alltid kalt meg en troende, men likevel var jeg alltid misunnelig på kona mi for at hun hadde en så inderlig tro.
Arild i snekkerboden, konsentrert over høvelbenken.
– Hele tiden kommer det noen med småjobber og spør om jeg kan ordne ting. Og jeg er jo nevenyttig. Vi fikser det meste, sier Arild Hov, som er aktiv bruker av Snekkerboden på Ensjøtunet
Å sørge er forferdelige greier, men livet må gå videre. Man må ha noe å gjøre. Uten Snekkerboden vet jeg ikke hvor jeg hadde vært.
– Arild Hov, aktiv i Snekkerboden på Ensjøtunet i Oslo
Proft snekkerutstyr i snekkerboden på Ensjøtunet, her forskjellig verktøy for treutskjæring.
– Jeg ringte Astri Skarpengland og dro ned hit med én gang. Dagen etter tok jeg med meg alt snekkerutstyret mitt hit, og da begynte den nye hverdagen for meg.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent