Peggy Enerud Taterbunad 1 netteh n

Stolthet og fordom

Peggy Enerud Fjeldberg har trosset mobberne. 17. mai skal hun svinge seg foran Eidsvoll-bygningen i Norges første taterbunad.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Marit Dehli-Johannesen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 20, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
En del av taterbunaden.
– Sånn ser den ut! Bunaden skal være prangende med smykkene, sier Peggy Enerud Fjeldberg. Sammen med Mariann Grønnerud har hun designet taterbunaden, både for dame og herre. En hel tatervise er sydd inn i stakken. Snart kommer også barnebunaden.
Gamle bilder av familien til Peggy.
Gamle bilder av familien til Peggy.
– Min mors familie fikk hus da moren min ble 15, men lenge reiste de med hest og kjerre, forteller Peggy Enerud Fjeldberg. Bilde t.h.: Mormor Albertine Marie og morfar Karl Otto Johansen med ungeflokken. Peggys mor, Lill-Tina, på høy stol i midten. Bildet er fra slutten av 1930-tallet.
Jeg kjente at jeg ble omsluttet av en kjærlighet som ikke noe menneske kunne gi meg.
– Peggy Enerud Fjeldberg
Peggy Enerud Taterbunad 9727 nett
Peggys besteforeldre Albertine Marie og Karl Otto Johansen. – Mormor ba mye for familien, vår, forteller Peggy.
Peggy i bunaden sin ved Eidsvoll-bygningen.
– Jeg har alltid vært stolt over å være tater. Vi er et sterkt folk som overlevde tross statens forsøk på å utrydde oss, sier Peggy Enerud Fjeldberg, her ved Eidsvoll-bygningen.
Gud var så mye større enn mine tanker og følelser, og kunne hjelpe meg der jeg var. Det har vært det sikreste holdepunktet i livet mitt.
– Peggy Enerud Fjeldberg
Peggy Enerud Taterbunad nett
Peggy Enerud Taterbunad 9689 nett
– Taterbunaden har vært med på å skape et positivt innhogg i historien. Vi har gjort oss synlige. Vi ønsker ikke å fokusere på det som har vært vondt og vanskelig, men vise stolt fram at vi er et eget folk, sier Peggy Enerud Fjeldberg.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent