Fem menn sitter rundt et langbord.
ENGASJERTE MENN: På Frelsesarmeens kaffebar Resepsjonen i Kristiansand sitter frivillige menn i Home-Start. Noen har vært familiekontakt i flere år. For flere av dem er det første gang de møtes.

Store hjerter og åpne armer

Kvinner er i klart flertall blant de frivillige i Home-Start Familiekontakten, men i Kristiansand er 15 prosent menn. Alle er i full jobb, blant annet som bedriftsledere, politimenn og jurister.

• Foto: Emmaline Sophie Hekneby / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 38
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Nærbilde av telys, kaffekopp og brødmat.
Her serveres det kaffe og påsmurte rundstykker fra Resepsjonen, Frelsesarmeens kafé i Markens gate i Kristiansand.
Jeg blir litt lekestativ, og tar ofte med guttene ut for å leke. Vi spiller ball, ruller rundt på plenen og har det gøy.
– Odd Joar Svensson, frivillig i Home-Start Familiekontakten
To kvinner står tett sammen i en gågate.
TOSPANN I KRISTIANSAND: Margrete Hagen (t.v.) og Hilde Lam er et lite, men godt Home-Start-team i sør. Sammen finner de ut av hvem som kan passe fint sammen med de forskjellige familiene, og er selv familiekontakter, fra tid til annen.
Voksne menn står bortover på rekke.
VIKTIGE VOKSNE: Disse fem karene har engasjert seg gjennom Home-Start Familiekontakten i Kristiansand, der mange etterspør menn. Fra venstre Carl Rynning Tønnesen, Hans-Erik Ramsdal, Ivar H. Syvertsen, Odd Joar Svensson og Lars Aamodt.
«Jeg fikk et pusterom i hverdagen, og ble møtt med forståelse i en periode av livet da jeg trengte det. Barna hadde et høydepunkt i uka som de så frem til. Jeg fikk et nytt vennskap med et herlig ektepar jeg aldri vil glemme.»
– «Anne», mor
To menn sitter ved et bord, drikker kaffe og prater med hverandre. Foran dem står et brett med påsmurte rundstykker.
VERDIFULL KONTAKT: Carl Rynning Tønnesen (t.v.) og Hans-Erik Ramsdal har vært familiekontakt i henholdsvis ett og fem år. Å gjøre frivillig arbeid gjennom Frelsesarmeen har gitt dem mange gode øyeblikk.
Samtidig som hun scoret mål, kikket hun bort på meg for å se at jeg fikk det med meg. Det var veldig rørende.
– Hans-Erik Ramsdal, frivillig i Home-Start Familiekontakten
To menn sitter i hver sin stol i en sittegruppe. De prater sammen.
TID TIL OVERS: Alle familier som søker hjelp fra Home-Start er unike og behovene ulike, og mennene opplever at det å være familiekontakt er svært givende. Flere begynte å tenke på hva de kunne bidra med, da livet hjemme ble litt stille etter at egne barn flyttet hjemmefra.
Det er en enorm tillitserklæring for oss som familiekontakter å få være med å hjelpe. Det gir jo også oss utrolig mye!
– Ivar H. Syvertsen, frivillig i Home-Start Familiekontakten
To kvinner sitter utenfor en hyggelig kafé ved et rundt trebord.
DEKKER ET BEHOV: I 2012 startet Hilde Lam (t.h.) Home-Start-avdelingen i Kristiansand. Sammen med makker Margrete Hagen opplever hun at stadig flere familier med to foreldre tar kontakt for å få hjelp og avlastning med barna.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent