Mange barn og deres foreldre sitter rundt flere bord i et koselig lokale. Barna her tegnesaker og ark på bordet og flere av barna rekker opp hånden.
SUPRE FORSLAG: Ivrige hender skyter i været når tegneserieskaper Josef Yohannes spør 34 barn hvordan en superhelt skal være.

Superhelt for inkludering

– Ondskap kan bare foregå så lenge de gode står stille og ser på, sier Josef Yohannes. Han skapte The Urban Legend, superhelten som kjemper for en bedre verden. Nylig lærte han barn på Sammen Grønland hvordan også de kan lage sin egen superhelt.

• Foto: Matias Mørland Tekst: Stine Frimann. Artikkelen er hentet fra Krigsropets pinsenummer 19-21.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Superhelter hjelper jo folk
– Josef Yohannes, tegneserieskaper og foredragsholder
Mørhudet og skallet mann med sort collegegenser som det er en superhelttegning i gult og rødt på. Øverst på genseren og på bladet som er ved siden av, står det Urban Legend.
TEGNESERIESKAPER: Gjennom ulike temahefter, bruker Josef Yohannes superhelten sin til å ta opp viktige temaer. Han har blant annet laget et hefte om ebola som deles ut på skoler og klinikker i områder der denne sykdommen tar liv, for å bygge ned fordommer og informere folk om hvordan de kan forebygge smitte. Josef Yohannes møtte både avslag og rasisme da han jobbet med det første superheltheftet sitt.
Jeg var den som nesten aldri ble invitert i bursdager. Jeg spilte fotball og var en av de beste på laget, men likevel fikk jeg nesten aldri spille.
– Josef Yohannes, tegneserieskaper og foredragsholder
Mange barn sitter rundt flere bord i et koselig lokale. Barna har tegnesaker og ark på bordet. En Mørkhudet og skallet mann med sort collegegenser sitter ved ett av bordene og smiler
ENGASJERT: Josef går rundt og hjelper barna med å finne ut hvordan akkurat deres superhelt skal være.
Det eneste problemet var at jeg hadde null peiling på superhelter, og jeg er veldig dårlig til å tegne.
– Josef Yohannes, tegneserieskaper og foredragsholder
En Mørkhudet og skallet mann med sort t-skjorte smiler mens han hjelper en liten gutt med å lese opp fra et ark som gutten har tegnet på.
VISER VERKET: Ett av barna presenterer superhelten sin sammen med Josef.
Jeg bestemte meg for å svare på hatet ved å gjøre superhelten enda mørkere i huden i neste utgave.
– Josef Yohannes, tegneserieskaper og foredragsholder
Mange barn sitter rundt flere bord i et koselig lokale. Barna har tegnesaker og ark på bordet. En smilende gutt med lyseblå collegegenser sitter ved ett av bordene og tegner. Han smiler
SKAPER HELTER: Ukrainske Mykhailo tenker seg godt om før han bestemmer hvordan hans superhelt skal se ut.
To bilder: Til venstre sitter et barn og lytter i fanget til sin bestemor i et koselig lokale. Til høyre sitter et barn i dyp konsentrasjon og tegner på et ark. I bakgrunnen er et Frelsesarméskjold på veggen.
KONSENTRERTE: Både små og store fulgte nøye med når Josef Yohannes snakket om hvordan vi kan være superhelter for andre.
To jenter sitter og tegner ved et rundt bord
SAMMEN: Søsknene Hannan og Khalid er i gang med å tegne hver sin superhelt.
Nå er barna til mange av de som mobbet meg, fans av superhelten min.
– Josef Yohannes, tegneserieskaper og foredragsholder

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent