Et gatebilde med mange mennesker. Røde neon-lys preger bygningene.
BELASTET STRØK: Red Light District i Amsterdam er kjent for prostitusjon og narkotikasalg. I dette området driver Frelsesarmeen et viktig sosialt hjelpearbeid, som ble startet av major Alida Bosshardt.

Viser Guds kjærlighet i Red Light District

Midt i Amsterdam blant bordeller og «coffee-shops» har Frelsesarmeen tilbudt en møteplass i 75 år. Her er alle velkomne.

• Foto: Massimo Catarinella/Wikimedia Commons Tekst: Eva Gustin, Stridsropet
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bronseskulptur, plassert midt i en gate, som forstiller en kvinne i uniform på en benk. En husrekke står rett ved kanalen.
EN BAUTA: Major Alida Bosshard er en legendarisk person i Nederland, på grunn av det sosiale arbeidet hun i mange år drev. Denne statuen av henne er ett av mange synlige tegn på det. (Foto: Frelsesarmeen)
Å tjene Gud er å tjene mennesker, og å tjene mennesker er å tjene Gud.
– Major Alida Bosshardt som la grunnlaget for Frelsesarmeens sosiale arbeid i Red Light District
Et svart-hvitt bilde fra 60-tallet som viser to eldre kvinner. Til venstre står en kvinne med frelsesarméuniform og borett. Til høyre står en kvinne med drakt, veske, briller og hvitt hår lagt bakover.
DRONNINGMØTE: Alida Bosshardt var venninne med Dronning Juliana. Her besøker Dronningen majoren og Frelsesarmeen (Foto: Rob Croes).
To bilder satt sammen. Til venstre en eldre, smilende  kvinne med frelsesarméuniform og til høyre er et rødt bilde fra et inngangsparti. Vi ser en gang med en rad lyspærer i taket og Red Light District skrevet med neonlys over inngangsdøren.
PÅ GATA: – Det er ulike måter å vise dem Guds kjærlighet på, sier Major Henny Tinga. Nylig fikk hun Order of the Founder, Frelsesarmeens høyeste utmerkelse, for sitt arbeid i Red Light District i 60 år. (Foto: Frelsesarmeen og Jonathan Taylor/Unsplash)
Et loftsrom med fire feltsenger langs veggene. Det er 70-tallstapet og -tekstiler på endeveggen og bjelker i taket
FRISTED: I toppetasjen i Frelsesarmé-huset som nå har blitt museum, lå det som var Amsterdams første krisesenter for kvinner. (Foto: Frelsesarmeen)
Det er ulike måter å vise dem Guds kjærlighet på.
– Henny Tinga, pensjonert frelsesesoffiser som har tjenestegjort i Frelsesarmeen i Red Light District i 60 år.
Et rom med seng, TV, peis, skrivebord og kommode. Frelsesarmeens banner henger på veggen sammen med en mørk uniform og bonnett.
HEDRES: Huset der major Alida Bosshardt startet Frelsesarmeens virksomhet i dette belastede miljøet, har nå blitt museum. (Foto: Frelsesarmeen)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent