To kvinner – ett håp

I regi av Others, Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel, lager Cathrine og Millicent kurver som rommer en framtid.

– Jeg føler meg så heldig som har fått muligheten til å tjene egne penger og sørge for at jeg og barna mine har det godt.

Millicent

Drømmen min er at jeg kan lage mange kurver, slik at jeg tjener nok penger til at alle barna mine kan få gå på skole.

Cathrine
• Foto: Haakon Sand / Stine Tybring Aune / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 42, 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Kvinne fletter sisalkurv
– For en stund siden ble jeg veldig syk og har problemer med å bøye meg. Jeg har laget en egen løsning for å få ut sisalfibrene fra plantene jeg har høstet, sier Cathrine.
Om kvelden når jeg skal flette sisal, tenner jeg denne oljelampen, slik at jeg får litt lys.
– Cathrine, Others-arbeider
37 A0703 To Kvinner Ett Håp
– Dette huset har jeg bygget selv for pengene jeg har tjent fra Others, sier Cathrine.
37 A0723 To Kvinner Ett Håp
– Dette er min yngste sønn, Edvard. Min førstefødte er den eneste av barna mine som går på skole. Jeg er den eneste i min familie som har en inntekt. Mannen min studerer, og jeg ser ham sjelden, men jeg betaler skolepenger for ham og den ene sønnen min. Når mannen min er ferdig med å studere, kan han kanskje få en jobb. Da får vi en inntekt til, slik at vi kan sende alle barna våre på skole. Det er min drøm, sier Cathrine
37 A3173 To Kvinner Ett Haap
– Livet var veldig vanskelig før vi fikk hjelp av Frelsesarmeen Others. I dag har jeg min egen bod på markedet og jeg er veldig takknemlig for alle muligheten vi har – sier Millicent
37 A3132 To Kvinner Ett Haap
– Min drøm er at jeg kan tjene nok penger så jeg kan sende barnebarnet mitt på skole. Det er min drøm, forteller Millicent.
37 A2942 To Kvinner Ett Haap
– Jeg ble enke for noen år siden. Mannen min døde, og jeg ble alene med de fire barna mine. Jeg hadde ingen jobb, og huseieren vi leide hos, hadde kastet oss ut. Det var en veldig vanskelig situasjon for oss, forteller Millicent.
Pengene jeg har tjent på kurvene går til å betale husleie, kjøpe mat og betale for skolepenger til barna mine. Jeg har også vært og tatt en operasjon i hoften min.
– Millicent, Others-arbeider
Others Stine 0967

Artikkelforfatteren

Stine Tybring Aune er daglig leder for Others i Norge – Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel. I denne artikkelen tar hun oss med på besøk til to av kvinnene som arbeider for Others i Kenya, slik at vi selv kan reflektere over ulikhetene i verden og hvordan den enkelte av oss positivt kan bidra til å gjøre en forskjell.

Les mer om Others

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent