Middelaldrende mann med treningsklær i sort og rødt mekker på en racersykkel i en sykkelbud med glassvegger. Bak ser man sykkeldekk på veggen.
TRÅR TIL: Edward er en resurssterk altmuligmann, som bidrar mye til det aller meste, der det trengs. Om dagen jobber han på Pedalkraft sykkelverksted, drevet av Frelsesarmeen i Tønsberg.

Ut av matkøen

I 2019 stod Edward i matkøen til Frelsesarmeen i Tønsberg. Der kom han i prat med Thomas MacKinnon. – Jeg fikk en sjanse, og det har betydd utrolig mye for meg! sier Edward. Nå er det han som pakker og deler ut matposer.

• Foto: og tekst: Emmaline Sophie Hekneby
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Middelaldrende mann med treningsklær i sort og rødt står med mat som er pakket i hvite handleposer i plast.
ALTMULIGMANNEN: Oppover trappen i gangen på Frelsesarmeen står matposene på rekke og rad. – Jeg er veldig takknemlig for å ha fått muligheten jeg fikk her hos Frelsesarmeen! Jeg er så glad i alle her, vi er som en familie, smiler Edward.
Da jeg var i jobben, tenkte jeg aldri på hvor farlig det faktisk var, at jeg risikerte livet mitt hver dag..
– Edward, ansatt i Frelsesarmeen i Tønsberg
Middelaldrende mann med treningsklær i sort og rødt står utenfor en grønn sykkelbud med glassvegger. Ute der det mye snø
ALLE SLAGS FOLK: – Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker, og her får jeg møte alle slags folk! sier Edward. Selv når det er kaldt er det kunder som kommer på døra for å få hjelp med syklene sine.
Vi satte oss ned, og Thomas intervjuet meg. Neste dag var jeg frivillig i Frelsesarmeen!
– Edward, ansatt i Frelsesarmeen i Tønsberg
Middelaldrende mann med treningsklær i sort og rødt  sitter ved et bord under matutdelingen i korpset. Han har en pappkopp i hendene.
ARBEIDSJERN: Edward har satt seg ned for å ta en kaffekopp på Åpen Dør på Frelsesarmeen i Tønsberg. For ikke mange år siden stod han selv i matkøen på kafeen. I dag har Edward en 50 prosent stilling i Frelsesarmeen, og skal snart videre på jobb på Frelsesarmeens sykkelverksted, Pedalkraft.
Middelaldrende mann med treningsklær i sort og rødt står utenfor en grønn sykkelbud med glassvegger. Han står ute ved et veiviserskilt. Ute der det mye snø. Det står Pedalkraftopp spå boden og på bakken står det Åpent på et skilt.
FIKK EN NY SJANSE: – Det er viktig for meg å bli brukt, sier Edward som jobber på Pedalkraft sykkelverksted, drevet av Frelsesarmeen i Tønsberg.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent