Varmestua i Ålesund

Varme for kropp og sjel

Frelsesarmeens Varmestue i Ålesund er et fast møtepunkt for mange som sliter med livet sitt.

• Foto: Kristianne Marøy / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet 4-2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Huset til Varmestua. Daglig leder Åse Berg Grønvik.
Huset til Varmestua. Daglig leder Åse Berg Grønvik.
Varmestua holder til i huset som tidligere var Frelsesarmeens barnehjem i Ålesund. Bilde t.h.: Åse Berg Grønvik, daglig leder, forteller at mange kaller Varmestua «et hjem nummer to». Hreidar Haukur Kårason (t.v.) bidrar som frivillig.
Åse Berg Grønvik
– Det er mange som har fått hjelp her. For noen er dette den eneste sosiale samlingsplassen de har. Åse Berg Grønvik, leder av Frelsesarmeens Varmestue i Ålesund
Frivillige på Varmestua gjør et viktig arbeid.
Frivillige på Varmestua gjør et viktig arbeid.
For Marie Eriksen (i midten) er det en hjertesak å være frivillig. Å få hjelpe til, gir henne mye glede. Her gjør hun en innsats på kjøkkenet, sammen med miljøarbeider og aktivitetsleder Britt Roald Nesvik. – I perioder der jeg har vært ofte på «Stua», kjenner jeg hvor flott det er å ha et slikt tilbud. Det er så mange som trenger det, sier Marie.
Kristine Hurlen på Varmestua
Kristine Hurlen (i midten) jobber som sosionom på Varmestua som Frelsesarmeen driver i Ålesund. Nylig ble hun kåret til «Dagens hverdagshelt» på tv-programmet God Morgen Norge på TV2. – I tillegg til at Varmestua skal være et godt værested, så ønsker vi å kunne bruke miljøet til å motivere folk slik at de ønsker å sette seg nye mål. Det kan være å bli rusfri, få en jobb, eller bli mer aktiv. Da må vi følge dem litt på veien og vise at vi er der, sier hun.
Frivillige på Varmestua. God mat og prat betyr mye.
Frivillige på Varmestua. God mat og prat betyr mye.
Bilde t.v.: Arne D. A. Bäckström jobber som frivillig på Varmestua og bidrar med praktisk arbeid der det trengs. Bilde t.h.: Både den gode maten og den gode praten betyr mye på Varmestua i Ålesund.
Hurlen og Grønvik forteller at det er mange flinke folk med kunnskap på Varmestua.
– Det er mange fine folk her som har masse kunnskap om mye, sier daglig leder av Varmestua i Ålesund, Åse Berg Grønvik (midt på bildet).

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent