Strategi3

– Vi styrker teamet som jobber med strategi!

Strategileder Knut Haugsvær gleder seg til å få flere kollegaer i strategiteamet fra høsten. Les hvem her.

Sist oppdatert:

– Nå har vi brukt den nye strategien et halvt år – og opplever at den både gir nye perspektiver, andre typer samtaler enn vi har hatt tidligere, fornyet tro, ny energi og fart til å være Frelsesarmeen i vår tid, forteller en engasjert strategileder, major Knut Haugsvær.

– Jeg synes det er flott å høre engasjerte ledere, soldater, tilhørige, ansatte og frivillige snakke sammen om Frelsesarmeens oppdrag, og hvordan vi skal gjør det i Tromsø, Reykjavik, Haugesund, Tønsberg eller Oslo – for å nevne noen steder.

Strategien berører både de lokale samtalene og hvordan ledere snakker sammen og jobber sammen.

– Den utfordrer oss alle til å se hverandre og til å samarbeide bedre, hva vi skal prioritere – og samtidig jobbe med hvordan vi kan gjøre tiltakene våre best mulig, hvordan korpsets liv og tjeneste kan blomstre, og hvordan vi møter helt nye steder eller utfordringer.

Styrker teamet

Fra høsten kommer to nye medarbeidere om bord for å jobbe videre med strategien.

1. september kommer Tori Hauglund Berge med på full tid som rådgiver i teamet. Tori kommer fra Kristiansand, hun er gift, har 3 barn, er soldat og tar med seg bred erfaring både fra næringslivet og fra Frelsesarmeen inn i dette oppdraget.

– Hun er modig, lyttende, målrettet, handlekraftig – en ekte blid og hyggelig sørlending. Tori har jobbet som prosjektleder ved DHK i vestre divisjon de siste årene, så flere har møtt henne og jobbet sammen med henne allerede, forteller Haugsvær.

1. oktober kommer også kommandør Birgitte Brekke-Clifton med i teamet etter at hun pensjoneres i september. Hun er nå International Secretary for Programme Resources ved Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter i London (IHQ).

– Hun vil bo både i London og i Oslo – og tar med seg sin brede internasjonale erfaring og engasjement inn i dette arbeidet. Birgitte er nytenkende, oppdragsfokusert, modig, grundig og praktisk. Det passer bra! mener Knut Haugsvær.

I høst skal Frelsesarmeen styrke strategiarbeidet lokalt i Harstad, Ålesund, Bergen, Kongsvinger og Oslo – og i tillegg jobbe videre med de byene vi allerede har startet i.

Frelsesarmeens oppdrag utfordrer oss til alltid å revurdere innsats og aktiviteter, til å tenke nytt, være åpne – til være spørrende, kritiske og kreative. Både når det gjelder det bestående, og når vi skal vurdere å etablere arbeid på̊ nye steder.
– Frelsesarmeens strategibok 2021
Tori Berge
Tori Hauglund Berge kommer fra Kristiansand og er soldat i Frelsesarmeen. Fra 1. september blir hun rådgiver for strategiarbeidet i Frelsesarmeen. (Foto: arkivbilde fra Krigsropet/Kai Otto Melau)
Birgitte Brekke-Clifton
Kommandør Birgitte Brekke-Clifton er (fram til pensjonering i september) International Secretary for Programme Resources ved Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter i London (IHQ). Fra 1. oktober tar hun med seg sin brede internasjonale erfaring og engasjement inn i strategiarbeidet i Norge, Island og Færøyene. (Foto: Salvation Army IHQ)

RELATERTE SAKER