Migrasjonssenteret
Her får du dusj, mat, hvile og informasjon om rettigheter og muligheter i Norge.
Vi er et lavterskel-kontaktsenter for utenlandske tilreisende med begrensede sosiale rettigheter.
Mange europeere kommer til Norge på leting etter inntekt. Noen er pendlere som brødfør familien hjemme, noen ønsker å etablere seg i Norge. De fleste kommer seg inn i fast arbeid, men noen faller utenfor. Vi er her for dem som faller utenfor, og som tjener til livets opphold på alternative måter enn de formelle.
Noen tyr til tigging, bladselling eller gateunderholdning. Andre igjen tyr til ulovlige midler. Mange jobber i det svarte arbeidsmarkedet.
Felles for dem alle er at de er i en sårbar livssituasjon, med høy risiko for helseproblemer og utnyttelse. Mennesker kan da havne på gata uten noen fullgode alternativer, sårbare for helseproblemer og utnyttelse.
Vi dekker de grunnleggende behov
Vi gir nødhjelp til disse menneskene som er i en vanskelig livssituasjon i byen vår. Vi dekker grunnleggende fysiske behov, og gir veiledning for hvordan komme seg ut av problemene. Vi tilbyr:
- dusj mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra kl. 9 til 12
- enkel frokost mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra kl. 9 til 12
- et sted å hvile
- informasjon om rettigheter og muligheter i Norge
- realitets-veiledning der vi avklarer forventninger til oppholdet i Norge
- drop-in hjelp med CV og jobbsøk mandager og tirsdager 12:30 til 15:30 eller ring 408 00 583
I tillegg til de vanlige åpningstidene, gir vi muligheten for individuelt oppmøte, oppfølging og veiledning på mobil.
Språk og tilhørende telefonnummer:
- Polsk 413 95 012
- Rumensk 408 05 765
- Engelsk 459 15 240
De fleste av våre gjester er fra Romania, men vi har også en stor andel mennesker fra land som Polen, Litauen og Italia. Våre ansatte har relevant faglig utdanning, og har ulik språkkompetanse.
Langsiktig hjelp
Noen av våre gjester har ressurser til å komme seg i arbeid i Norge, mange har ikke det. Blant våre gjester er det for eksempel svært få som kan norsk, og bare noen kan også engelsk. Sjansen for å komme seg inn i et formelt ansettelsesforhold i Norge er liten.
Vi tror derimot at alle har noe å bidra med i samfunnet, selv om det ikke nødvendigvis er rom for dem i det norske. For å bruke tiden godt jobber vi derfor med å starte prosessen her i Norge med sikte på en langsiktig løsning i deres eget hjemland. For eksempel er det mange av våre gjester som ikke kan lese og skrive, traktere en pc eller vet hvordan de skal søke jobb eventuelt starte et firma. Vi jobber for å starte prosessen med å utvikle ressursene til det beste for dem selv og fellesskapet i tråd med vårt motto Suppe, Såpe, Frelse.
Migrasjonssenteret er finansiert av Oslo kommune, Justis- og beredskapsdepartementet og Frelsesarmeens egne midler.
KONTAKTINFO MIGRASJONSSENTERET
Frelsesarmeens migrasjonssenter
RELATERTE SAKER
-
Varslingspris til leder av Migrasjonssenteret
Frelsesarmeens Aleksandra Czech-Havnerås har fått prisen Stockmanns hammer for sitt utrettelige arbeid som talsperson for utenlandske borgere utsatt for arbeidslivskriminalitet i Norge. Men det har kostet. Hun har byttet mobilnummer to ganger.
-
Minus 10
Papplaten ekteparet fra Romania pleier å sove på, kan i dag byttes ut med en varm seng i Frelsesarmeens møtelokale Templet i Oslo. Det er mer enn 10 følte minusgrader ute, og da åpner akutt-overnattingstilbudet «Vinternatt». Men er det etisk forsvarlig å la folk sove ute om vinteren, selv om gradestokken viser færre enn ti minusgrader?