Minus 10


Papplaten ekteparet fra Romania pleier å sove på, kan i dag byttes ut med en varm seng i Frelsesarmeens møtelokale Templet i Oslo. Det er mer enn 10 følte minusgrader ute, og da åpner akuttovernattingstilbudet «Vinternatt».

Men er det etisk forsvarlig å la folk sove ute om vinteren, selv om gradestokken viser færre enn ti minusgrader?

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 9, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
37 A3683 Gatelangs Oslo Vinternatt
Ute er det ti minusgrader. Det er midt på dagen og akuttilbudet «Vinternatt» i regi av Helseetaten og Frelsesarmeen åpner ikke før klokken 22.
På dager som dette blir beina mine så kalde at jeg mister følelsen i dem. Det kjennes ut som om noen kunne saget i dem uten at jeg hadde kjent det.
– Felix, rumensk tigger i Oslo
Vinternatt 4 Vinternatt
Det tar tid å forberede akuttovernattingstilbudet «Vinternatt» i Oslo.
37 A3570 Gatelangs Oslo Vinternatt
Felix tar trikken fra Frelsesarmeens Migrasjonssenter til den andre kanten av byen. Der venter mange kalde timer foran butikken i håp om å få noen kroner å sende til familien i Romania.
Gatelangs 6 Vinternatt
– Når du dag etter dag ikke har noe mat å sette på bordet, og ser at de små gråter fordi de trenger mat, klær og andre ting, da må du bare pakke og reise til andre land for å skaffe penger, forteller Felix.
Gatelangs 8 Vinternatt
– Ikke alle er glade for at vi sitter på gata, men likevel har de fleste et godt hjerte. Uten Norge hadde jeg ikke kunnet forsørge familien min, sier Felix.

Med din støtte kan vi hjelpe flere

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?
Vinternatt 6388 beh

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent