Bli bedre kjent med oss
Er du nysgjerrig på Frelsesarmeen? Her får du vite mer om hvem vi er, hva vi gjør, historien bak, ulike måter å delta og bidra på hos oss.
Get to know us
Mieux nous connaître
Докладніше про нас
Hvem vi er
Frelsesarmeen gir styrke for dagen – og håp for i morgen.
Vi er en kristen kirke, bevegelse og organisasjon som arbeider i over 130 land og har til sammen 300 enheter rundt i Norge.
Gjennom rause og inkluderende møteplasser bidrar vi til sosialt engasjement, tilhørighet og tro. Dørene våre er åpne for alle barn, unge, voksne, familier og eldre.
Hva vi gjør
Vi avdekker hjelpebehov gjennom vårt arbeid, og mange tar også direkte kontakt med oss for hjelp. Du finner oss gatelangs, i folks hjem eller på et av våre mange tilbud, væresteder og kirke og nærmiljøsentre (korps).
Frelsesarmeens arbeid varierer fra sted til sted, og formes av de behovene som eksisterer i de ulike lokalsamfunnene til enhver tid. Sammen med private og offentlige aktører leverer vi som ideell organisasjon tjenester til folket. Den norske velferdsstaten er omfattende og dekker de fleste samfunnsmessige behov, men likevel finnes det behov som det offentlige ikke dekker.
Her til lands er vi pionerer på flere viktige områder i utviklingen av velferdsstaten, og har inngående kunnskap om utfordringer og behov på samfunnets skyggesider. Det ligger i vårt DNA å gå foran og ta samfunnsansvar som en sosial entreprenør.
Historien bak
Bevegelsen ble startet av ekteparet Catherine og William Booth i London i året 1865. I en by preget av fattigdom, alkoholisme, nød og vold, ønsket de å forkynne Guds kjærlighet og gi håp til menneskene der. De opplevde raskt at ord ble fattige alene, og et utstrakt sosialt hjelpearbeid tok etter hvert til under mottoet «Suppe, såpe og frelse». Målet var ikke bare å forkynne et evig liv etter døden, men å gi mennesker et nytt liv, utvikling og vekst i dette livet. Mat på bordet, tak over hodet, arbeid og fellesskap ble viktige ingredienser for å gi dem som lite hadde, håp og mulighet til et verdig liv.
Bevegelsen fikk etter hvert navnet The Salvation Army, eller Frelsesarmeen på norsk, og spredte seg raskt i Storbritannia, ut i Europa og rundt om i verden. I 1888 ble Frelsesarmeen offisielt startet i Norge, i en tid med mye fattigdom og sosiale utfordringer.
Siden da har Frelsesarmeen jobbet i samfunnets randsoner, for å avdekke behov og møte dem på best mulig måte. Budskapet bygger på Bibelen, hvor tjenesten er motivert av Guds kjærlighet til oss, av vår kjærlighet til Gud og av nestekjærlighet.
Vil du være med på laget?
Det er mange måter å være med eller bidra i Frelsesarmeen på.
Vi har plass til alle som vil være med på laget.
Fellesskap
Ønsker du et kristent nettverk og trosfellesskap? Da er du hjertelig velkommen til Frelsesarmeens kirke og nærmiljøsenter (korps). Våre arrangementer, gudstjenester og øvrige tilbud vil variere fra sted til sted – og de er åpne for alle. De fleste av våre kirker har et utvalg av aktiviteter for barn og unge, bibelstudier, musikkgrupper og eldretreff.
Kanskje vil det være godt å møte noen som lytter til tro og tvil, eller serverer et måltid og en kaffekopp?
Du trenger ikke å ha en formell tilknytning til Frelsesarmeen – alle er velkommen hos oss!
Skulle du ønske en formell tilknytning, har vi flere former for medlemskap: Tilhørig, medlem av trossamfunnet og soldatskap.
Bidra som frivillig
For å kunne gjøre hverdagene bedre og festdagene til et lyspunkt for flest mulig, trenger vi mange varme hjerter, kloke hoder, trygge hender og stødige føtter.
Du trenger ikke å være ansatt eller medlem for å være frivillig i Frelsesarmeen, og du kan bidra så lite eller så mye du vil. Men dersom du har tid til å forplikte deg på faste tidspunkt i uken, eller med et visst antall timer over tid, er det enklere for oss å finne oppgaver til deg – og du vil kanskje oppleve det som mer meningsfullt.
Frivillige får tilbud om å ta et kurs hvor de blant annet får informasjon om Frelsesarmeen og om det å være frivillig.
Ansatt i Frelsesarmeen
Er du vår nye kollega? Vi trenger engasjerte og kvalifiserte medarbeidere, innenfor en rekke ulike fagområder, som for eksempel sosionomer, sykepleiere, barnehageansatte og IT-konsulenter.
Du finner ledige stillinger på her.
Du kan være frivillig eller ansatt i Frelsesarmeen uavhengig av livssyn og legning. Vårt felles verdigrunnlag er beskrevet i vår Verdibok, hvor prinsippet om nestekjærlighet står sterkt.
Støtt oss
Frelsesarmeen er avhengig av økonomisk støtte for å kunne drive et utstrakt arbeid blant mennesker som tar kontakt med oss. Din støtte bidrar til å utgjøre en forskjell for enda flere mennesker som trenger hjelp til mat, klær, omsorg og fellesskap.
Har du spørsmål? Ta kontakt med vårt hovedkontor:
Telephone: 22 99 85 00
Eller finn Frelsesarmeen nærmest der du bor.
RELATERTE SAKER
-
Holder liv i fars tradisjon med Julegryta
– Han måtte ha den 1000-lappen til Frelsesarmeen hver jul, sier Gerd Johanne Kjærstad (83). Snaut to år er gått siden hennes livsledsager døde, men den lilla seddelen "hans" havner fortsatt i Julegryta.
-
Egil fikk dronningen på sengekanten
– Det er trygt og godt at dere finnes, sa H.M. Dronning Sonja da hun besøkte Frelsesarmeens gatehospital på vei inn i juleferien.
-
Ønsketreet oppfyller 50 % flere drømmer i år
I fjor satte Oslo City ut et stort juletre pyntet med ønsker fra barn hos Frelsesarmeen på Grønland. Det kom inn 100 gaver. Denne høytiden har antallet økt med 50. Minst. Og foreldre gråter av glede.