Matutdeling slumstasjonen 63 2 nett

Du er fantastisk!

Vi vet at du som trofast støttespiller gir penger til mat, klær, omsorg og fellesskap for noen som trenger det. Tusen takk for din støtte, den er verdifull for mange!

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Der vi deler ut mat og klær rundt om i landet, forteller folk oss hva de har gjort for å få endene til å møtes i år. Ofte går det igjen at familier har ventet alt for lenge før de har spurt oss om hjelp. Flere har solgt klær, utstyr og smykker for å ha nok til å brødfø familien og betale regninger.

Ungdommer som har måttet flytte hjem igjen, har fortalt om perioder der alt de spiste var brød slik at småsøsken kunne få middag. Vi har også møtt ung­dommer som sier at de har spist hos venner eller ikke er sultne, samtidig som vi ser de har vekttap og mindre energi.

Takket være verdifulle givere som deg, kan flere få en bedre hverdag.
– Frelsesarmeen

En familie fortalte at de måtte si opp leietaker og flytte inn i utleiedelen sin på to rom med tre barn, for så å leie ut huset sitt for å få nok penger til lån, barnehage og mat. Og nå er vinteren her, og strøm­regningene er skyhøye. Renteøkningen har vært liten, men likevel stor nok til å velte skjøre økonomier.

Vi vet at du, som oss, er bekymret for den økte fattig­dommen vi ser i samfunnet vårt. Hvordan blir egentlig jula for de 115 000 barna som lever i vedvarende fattigdom?

Selv om pandemien ikke lenger er like truende i Norge, er den økonomiske konsekvensen av den fortsatt vond og virkelig for mange. Heldigvis kan vi sammen hjelpe flere.

Gi håp i ei gryte!

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?

Andre måter å gi på:
Vipps til 2309
Gi et bidrag til kontonummer 3000.15.07350

Middag eller matpakke?

– Vi ser at en del barnefamilier må velge, forteller Irene Mathisen, leder for Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.

– Skal de handle inn til middag for fire, eller bruke pengene på mat­pakke for to?

Årsakene til at familier trenger mat­poser, er mange og komplekse, og det finnes ikke enkle løsninger. Under pandemien er det mange familier som tidligere akkurat fikk det til å gå rundt, som for første gang har måttet be om matposer eller hjelp til klær.

– Det å få i seg noe næringsrikt i løpet av dagen, har veldig mye å si for barns konsentrasjonsevne og læring. Det trenger ikke være et stort måltid heller, man kommer langt med en banan, en yoghurt og melk eller juice til, sier Irene.

Antallet mennesker som ber om hjelp fra Slumstasjonen til mat, klær og andre nødvendigheter økte med 60 prosent i fjor. Over halvparten av disse igjen, er barnefamilier. Mange steder i landet forteller Frelsesarmeen lignende historier.

På Omsorgssenteret i Drammen hjelper de også blant annet med klær og sko når det er krise, i tillegg til mat. Men det aller viktigste er å hjelpe familien til å bedre sin situasjon på sikt.

– Det er mye mer krevende å jobbe med hver familie for å finne utfordringer og muligheter, enn «bare» å dele ut mat og klær, men det er det som må til hvis de ikke skal bli avhengige av hjelp over tid, forteller daglig leder i Drammen, Lill­ Torunn Løwe.

Matutdeling slumstasjonen mindre
Middag eller matpakke? Å måtte velge mellom middag eller matpakke for barna sine er svært vanskelig.