Svein Olav 7901beh

Du kan redde liv!

Takket være gode givere kan flere få en meningsfylt hverdag og et rusfritt nettverk. Svein Olav er en av dem som har syklet seg tilbake til livet etter mange år med rusproblemer.

• Foto: Mette Randem / Kristianne Marøy
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Fjoråret kom med mange triste tall. Rekordstore overdosedødsfall er ett av dem. Medfølelse for dem som mistet livet, barnet sitt, mor, far eller nær relasjon er stor. Det er for mange tapte liv til rus. Og vi kunne mistet enda flere hvis livreddende arbeid, behandling eller ettervern var helt fraværende.

Du kan bli en livredder. Her er grunnen:

Nylig samlet NM i gatefotball over 400 deltakere. Mennesker med rusutfordringer, som du har vært med på å skape en bedre hverdag for, har etter mange utsettelser endelig mulighet til et mesterskap og et etterlengtet fellesskap. Noen tar fly for første gang. Andre har aldri sovet på hotell.

Det mange av oss tar for gitt, har vært utenkelig for mange. Før nå.

51429496366 cc4bb4dc91 c
For spillerne handler gatefotball om mer enn bare fotball, for mange er det livsviktig å ha et rusfritt aktivitetstilbud og fellesskap.

Mennesker som kommer ut av rusbehandling trenger ofte nye, rusfrie nettverk og en meningsfylt hverdag som tar tankene vekk fra rus og rastløshet. Dette tilbudet er for fraværende i Norge.

Skaper livsviktige arenaer

Derfor er vi svært takknemlig for at du er med på å gi nettopp dette. Når du gir, er du med og skaper livsviktige arenaer og fellesskap som gatefotball, seiling, sykling – eller rett og slett væresteder med gode felleskap og vennskap i trygge rammer.

Gjennom din gave gir du fellesskap der mange kan møte likesinnede med gode aktiviteter som er mer enn bare et fritidstilbud. For svært mange er dette livsviktig. Bare gjennom gatefotball-­tilbudet kommer over 800 unike spillere på trening årlig. Og uten deg hadde ikke det vært mulig.

To fotballspillere klemmer

Vil du bli en livredder?

Sammen kan vi skape livreddende arenaer og fellesskap.

Jeg vil gi en gave
Frisk seilas, et ettervernstilbud. Her ser vi tre deltakere i en Colin Archer-båt
– Før jeg begynte med seiling, hadde jeg et kjedelig liv. Dagene føltes meningsløse og verdiløse. Jeg hadde også mange bekymringer som slet meg ut. Det var vondt å ha følelsen av at man ikke kunne bidra med noe. Det påvirket selvbildet og selvtilliten, forteller en av deltakerne på Frisk seilas, et seiltilbud i regi av Frelsesarmeen.