
Et minne for livet
Nå er det mulig å søke på Dynamo – Frelsesarmeens ungdomsteam.
– Dynamo har vært en viktig del av Frelsesarmeens tilbud tidligere, og jeg er så glad for at det nå har kommet tilbake! smiler teamleder Tonje Ringvold.
Hun forteller engasjert om et spennende år med praksis, reiser og studier. Ungdomsteamet vil få prøve seg i ulike deler av Frelsesarmeens arbeid, noe som kan innebære alt fra å jobbe med e-sport, til å bidra i sosialtjenesten. I tillegg får man 60 studiepoeng som en del av Årskurs kristen tro og tjeneste, med undervisning innen bibel- og troslære, ledelse, sjelesorg og Frelsesarmeens historie.
– Dynamo er en unik mulighet til å bli bedre kjent med både Frelsesarmeen, seg selv og til å videreutvikle sin egen tro.
Dynamo forandret livet mitt! Det ga meg så mye glede, og bare det å gå ut av min egen komfortsone gjorde meg til den personen jeg er i dag. Alle de nye vennene mine gjorde det bare enda bedre.– Tidligere Dynamo-deltaker
Åpent for alle
– Hvem kan søke?
– Dynamo er åpent for alle i aldersgruppen 18–25 år, og man trenger ikke ha bakgrunn fra Frelsesarmeen for å bli med, forklarer Tonje.
– Hvem passer Dynamo for?
– Året passer for alle som ønsker et annerledes og interessant år. Man kan komme rett fra videregående, eller kanskje man trenger en pause fra studiene eller jobben man har til vanlig.
Deltakerne vil i løpet av året ha opparbeidet seg solid erfaring som barne- og ungdomsarbeidere, eller som diakonimedarbeidere, noe som vil være veldig nyttig å ha på CV-en. Teamet vil ha base på Jeløy utenfor Moss, hvor Frelsesarmeens folkehøgskole og offisersskole holder til.
– Deltakerne kommer til å bo tett på hverandre, reise sammen, og samtidig ha fokus på egentid med Gud og bibel.
Teamlederen forteller hva den tidligere deltakeren Almar svarte da han ble spurt om hva året med Dynamo hadde betydd: «Dynamo forandret livet mitt! Det ga meg så mye glede, og bare det å gå ut av min egen komfortsone gjorde meg til den personen jeg er i dag. Alle de nye vennene mine gjorde det bare enda bedre.»
– Vi kommer til å gjøre mye gøy sammen! smiler Tonje.

RELATERTE SAKER
-
Gubben og skatten
De har havnet i snekkerbua av fri vilje, Arild Hov og de andre selvutnevnte «gubbene» som holder til i verkstedet på Ensjøtunet Omsorg+. Nå er det påskebudskapet som tar form mellom hendene deres, og blir til en skatt for alle som ønsker å eie det.
-
Dette stedet har jeg lett etter i hele mitt liv
Anna og Hamid driver med styrketrening og selvforsvarskurs for kvinner som ikke har råd til helsestudio eller treningstøy. Nå teller treningsgruppa deres på Frelsesarmeen i Sarpsborg over 30 kvinner.
-
Dugnad på pinner
I 2014 gikk Familien og Frelsesarmeen ut med en felles oppfordring om å strikke varme sokker til dem som trengte det. Snart 10 år og 100 000 sokker senere er strikkegleden fortsatt stor. Det samme er behovet for sokker som varmer.