Pakistan floods Quetta 2

Frelsesarmeen med rask respons i Pakistan

– Det viktigste vi gjør nå er å beskytte familier fra sult og sykdommer. Behovet er stort for basisvarer som ris, linser, mel, og hygieneartikler, sier Bo Christoffer Brekke, som leder Frelsesarmeens seksjon for internasjonal utvikling.

• Foto: Frelsesarmeen
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Den verste flommen på 60 år herjer i Pakistan. Monsoon-regnet har så langt berørt om lag 33 millioner mennesker, og 1300 barn og voksne har omkommet til nån.

Broer og hjem er ødelagt – og verre vil det mest sannsynligvis bli. Det varsles at regnet vil fortsette å strømme ned over de flomrammede områdene de neste ukene.

Langsiktige konsekvenser

Frelsesarmeen lokalt responderte umiddelbart da flommen var et faktum og driver nå, med bistand fra organisasjonens internasjonale nødhjelpsenhet, et utstrakt hjelpearbeid i de rammede områdene.

Smilende mann i uniform
Bo Christoffer Brekke, seksjonsleder for internasjonal utvikling i Frelsesarmeen i Norge.

– Pakistanske myndigheter ber om støtte fra det internasjonale samfunnet for å begrense skadeomfanget så langt det lar seg gjøre. En stor utfordring er at enorme områder med dyrket mark er ødelagt og at flere hundre tusen bufe er borte – noe som vil påvirke husholdningene og matsikkerheten i lang tid framover, sier Bo Christoffer Brekke, seksjonsleder for internasjonal utvikling i Frelsesarmeen i Norge.

Vurderer fortløpende flere tiltak

Naturkatastrofen i Pakistan har enorme dimensjoner, og som Brekke påpeker vil arbeidet med å skape en normal hverdag for de berørte i flomområdene ta lang tid.

Frelsesarmeens tilstedeværelse i Pakistan ­– faktisk har de vært lenger der enn i Norge – sikrer at prosjekter organisasjonen igangsetter vil ivaretas i lang tid framover. Helt i tråd med et av Frelsesarmeens mottoer: «Vi var der, vi er der og vi blir».

– Vi ser at det er behov for mye akutt hjelp her og nå, og det vil helt klart bli behov for en langvarig gjenoppbygging av de berørte områdene. Frelsesarmeen har et omfattende hjelpearbeid på plass allerede, og vurderer nå forløpende hvilke prosjekter som skal igangsettes de neste dagene og ukene. Dette er samtaler vi i Frelsesarmeen Norge er del av og kan påvirke, forteller Brekke.

Les også: The Salvation Army responds to Pakistan flooding

Mann står i flomrammet område i Pakistan
Millioner av pakistanere har mistet alt de eide i flommen.
Frelsesarmeen deler ut mat til flomrammede i Pakistan
Behovet for mat og husly er stort i de flomrammede områdene i Pakistan. Frelsesarmeen er til stede med en rekke aktiviteter for å hjelpe.
Frelsesarmeen deler ut mat til flomrammede i Pakistan
Frelsesarmeen deler ut mat til flomrammede i Pakistan

Ønsker du å bidra til Frelsesarmeens internasjonale nødhjelpsarbeid?

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?