Eldre mann med briller som står foran på en scene. I bakgrunnen et stort bilde av en uteligger med hatt og frakk.
OVERRASKET PRISVINNER: Booth-prisen fra Frelsesarmeen går i 2023 til Erling Ølstad i Mester Grønn. Han ble dermed hedret for sin årelange innsats for de svake i samfunnet. Utdelingen skjedde på Jobben i Oslo, et arbeidstreningstilbud for tidligere eller aktive rusmiddelavhengige, den 19. desember.

Frelsesarmeens hederspris til Mester Grønn-gründer

De to siste tiårene har Booth-prisen gått til noen som har utført handlinger i Catherine og William Booths ånd, Frelsesarmeens grunnleggere. Den tiende prisen i rekken tildeles i all takknemlighet Erling Ølstad, toppsjefen i Mester Grønn.

Tekst: Gro Matland Nevstad • Foto: Mette Randem
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Tre kvinner og tre menn står utendørs i varme klær og holder esker med blomster og en diger papirsjekk. De står foran murhuset der Frelsesarmeen driver tiltaket Jobben Oslo.
ÅRLIG STØTTE: Frelsesarmeens territorialleder Lisbeth Welander og leder for rusomsorgen Frode Woldsund (nummer tre fra venstre) mottok både blomster og en sjekk på én million kroner. Fra Mester Grønn stilte markedsdirektør Hege Hildeng (t.v.) og PA Monica Bøgh (t.h.) sammen med de to brødrene og gründerne Erling og Ola Ølstad. Pengene kommer bl.a. fra salg av Fairtrade-roser og poser hos Mester Grønn.
Det er en lagseier og ikke en personlig seier. For dette gjør vi sammen, og det er egentlig det det handler om – å gjøre ting sammen.
– Erling Ølstad, daglig leder i Mester Grønn
Et julepyntet lokale der folk sitter ved bordene. En eldre herre med briller sitter ved siden av en yngre mann med tatoveringer og lue.
TAKKET BROREN: I sin takketale etter tildelingen av Booth-prisen nevnte Erling sin storebror Ola Ølstad (i midten). I 1983 startet de to sin første blomsterbutikk i hjembyen Skien. I dag finnes det 147 Mester Grønn over hele landet.
Dame med langt, blondt hår står sammen med to eldre herrer. På et bord ved siden av dem ligger noen putetrekk som akkurat er sydd.
PÅ SYSTUA: Frelsesarmeens Gunn Inger Røkke Ruud (f.v.) var en av dem som nominerte Erling Ølstad til denne hedersprisen. Sammen med broren Ola fikk han omvisning på systua til Jobben i Oslo hvor Ellen Andersen er arbeidsleder.
Jobben betyr mye for oss alle. Tiltaket Jobben og jobb er viktig.
– Erling Ølstad, daglig leder i Mester Grønn
Mann sitter ved et bord og holder opp sine foldede hender. Han smiler og har på seg rutete ytterjakke inne i et julepyntet lokale.
TAKKET FOR PAUSE: Jorn er en av deltakerne på Jobben. Han takket for en daglig pause fra rus.
Vi har et ansvar for hverandre og vi har et ansvar for fellesskapet. Det har jo vært det som har vært så fint å lære i samarbeid med Frelsesarmeen i over 25 år.
– Erling Ølstad, daglig leder i Mester Grønn
Unge kvinne med langt hår og rød genser synger fra scenen. Ved siden av står en gitarist. Lysene fra juletreet funkler på bildet.
JULEARTISTEN SANG: Yngvil Maria Dybvik Granly syntes det var en stor ære å bli spurt om å være Frelsesarmeens juleartist i 2023. Hun underholdt både før og etter utdelingen av Booth-prisen.
Ansiktet til kvinne i 20-årene. Hun holder en selbuvott over det ene øyet.

Frelsesarmeens juleartist for 2023

Mange nordmenn føler på ensomhet og utenforskap og forbinder jula med noe negativt. Dette setter Yngvil, Frelsesarmeens juleartist, et ekstra søkelys på i år.

Slo igjennom med et brak!
Kvinne med langt, brunt hår viser to kvinner og to menn en avansert maskin i verkstedet.
I SNEKKERBODEN: Avdelingsleder på Jobben i Oslo, Ida Elgstøen (f.h.), viste også gjestene rundt også i snekkerverkstedet. Brødrene Ola og Erling Ølstad fulgte ivrig etter, det samme gjorde Hege Hildeng og Monica Bøgh.
Det er helt klart Erling som har vært drivkraften i det at Mester Grønn har engasjert seg sånn som de har gjort. Han har alltid hatt et stort hjerte for medmennesker.
– Ola Ølstad, styreleder i Mester Grønn
På tvers av bordet med mat holder to menn begge i et grønt bilde med svart ramme og passepartouter.
GRØNNE FINGRE: Lillebror Erling (t.v.) og storebror Ola holder i det grønne bildet som var en del av Booth-prisen fra Frelsesarmeen. Nederst i bildet er det tegnet inn en gartner som også får nestekjærligheten til å gro. Illustratør er Randi Matland.