Frelsesarmeen hjelper i India under den harde andre koronabølgen

Frelsesarmeen hjelper hardt rammede India

Frelsesarmeen over hele India bidrar stort, idet den andre koronabølgen slår inn over landet.

• Foto: The Salvation Army
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Frelsesarmeen driver en rekke sykehus og klinikker over subkontinentet. Disse tar nå imot et stort antall pasienter med koronasymptomer, ettersom etterspørselen i det nasjonale systemet overstiger kapasiteten.

Den internasjonale lederen av Frelsesarmeen, general Brian Peddle, har i dag skrevet til salvasjonister (medlemmer i Frelsesarmeen) i India. Han skriver: «Ditt land og dets folk har fanget verdens oppmerksomhet på grunn av den nåværende økningen av covid-19 og dets innvirkning på familier, naboer og lokalsamfunn.»

De nyeste tallene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at India nå har mer enn 17,6 millioner covid-19-tilfeller i landet. Økningen i daglig rapporterte tilfeller var den 26. april på 352 911 personer (en daglig økning på mer enn to prosent). Antallet daglige rapporterte omkomne på grunn av viruset er også helt på toppnivå. Generalen skriver videre: «Hjertene våre er rørt, og jeg skriver til deg og forsikrer deg om at vi husker på deg i bønn og vil bidra med praktisk støtte.»

Generalens brev vitner også om den sterke tjenesten som Frelsesarmeen i India står i. Han skriver: «Jeg er stolt av arbeidet som blir utført på sykehusene våre og hører historier fra dine ledere om mot og stor tro.»

Frelsesarmeen sin internasjonale covid-19-innsatsstyrke har gjennomgått situasjonsrapportene de har mottatt fra India. Teamet vurderer fortløpende hvilke steg som skal tas videre for å styrke hjelpen, for å øke kapasiteten og forbedre utstyret som allerede er i bruk.

Jeg er stolt av arbeidet som blir utført på sykehusene våre og hører historier fra dine ledere om mot og stor tro.
– Brian Peddle, Frelsesarmeens general, i brev til salvasjonister i India.

Vest

I Ahmednagar i Maharashtra-staten er Frelsesarmeens sykehus Evangeline Booth Hospital (EBH) et av relativt få ikke-statlige foretak som har hjulpet koronaviruspasienter siden mars 2020. Fra og med fredag 23. april 2021 var 160 senger benyttet av covid-19 pasienter, 50 av disse med behov for oksygen. Mens et antall friske personer er blitt utskrevet, ble ytterligere 27 pasienter med covid-symptomer innlagt mandag 26. april.

Sykehusdirektør og major Devdan Kalkumbe forteller: «EBH gir helt gratis behandling til pasienter med covid-19. For tiden har EBH 155 pasienter. 90 % av pasientene blir utskrevet når de blir friske, og de lokale myndighetene setter pris på hva Frelsesarmeen gjør. Vår bekymring er at den andre bølgen er mer alvorlig og dødelig – enn den første – og vi er redd vi ikke har nok oksygen til å møte de økte behovene.»

Lokale myndigheter har støttet sykehuset med tilførsel av ekstra oksygen, i tillegg til at Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter har donert en respirator og nødvendig smittevernutstyr. Det gis også hjelp i form av lønn til ansatte, og man planlegger å hjelpe til med måltider og transport. Dessverre vanskeliggjør nattlige portforbud transport og vanlig kjøring til jobb.

Frelsesarmeen driver også Emery Hospital i staten Gujarat. Sykehuset var forberedt på å ta imot covid-pasienter tidligere i krisen, men ble ikke benyttet. Nå står 50 senger klare til å ta imot smittede.

Sør

Catherine Booth Hospital i Nagercoil, på den sørligste spissen av India, er blitt bedt av den indiske regjeringen om å ta imot opptil 40 covid-pasienter. I skrivende stund blir 23 senger benyttet av personer som lider av symptomer på koronaviruset, og det forventes flere pasienter de neste dagene når situasjonen forverres.

Med pasienter som ikke er i stand til å ta imot besøkende, prøver Frelsesarmeen å tilby måltider og annen viktig støtte, i tillegg til selve behandlingen.

Klinikker som betjener mindre lokalsamfunn i Putencruz og Kanghaza har ikke sett en økning i covid-19-tilfeller lokalt og forventer foreløpig ikke en stor rolle i covid-19-arbeidet.

Frelsesarmeen Evangeline Booth Hsopital India koronahjelp
Kø utenfor Evangeline Booth Hospital i Ahmednagar. Sykehuset gir gratis behandling til pasienter med covid-19-smitte. (Foto: The Salvation Army)

Nord

Til vanlig er MacRobert Hospital i Dhariwal, Punjab et sykehus spesialisert på øyesykdommer, men har nå jobbet hardt med å gjøre klart 150 senger for covid-pasienter. Dette vil redusere presset på de nærliggende statlige klinikkene. Det veletablerte sykepleieropplærings-programmet her har også hatt god effekt. Grupper på 10 studentsykepleiere går ut på landsbygda rundt sykehuset og gjennomfører koronatester og andre helseundersøkelser. Ansatte ved Frelsesarmeens klinikker har også bistått regjeringen i lanseringen av den lokale covid-19-vaksineringen.

Sentral

Mens Frelsesarmeens Evangeline Booth Hospital i Andhra Pradesh avventer offisiell tillatelse til å åpne, startet en ny ambulansetjeneste opp mandag 26. april. Denne betjener Nidubrolu-samfunnet. Spesialutdannet personale i fullt beskyttelsesutstyr bistår de offentlige helseforetakene.

– Det vi kan gjøre akkurat nå, er å bringe håp til et folk som er i ferd med å miste håpet, sier oberst Lalhmingliana, administrasjonsleder for Frelsesarmeen i India.

Generalens brev til salvasjonister i India understreker dette med et sitat fra Josva 1: «Vær frimodig og sterk.»

Han gjentar også viktigheten av å samarbeide med myndighetene og følge smittevernreglene. «Jeg har tatt vaksinen, og jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme», avslutter generalen brevet sitt.

Artikkelen er publisert på www.salvationarmy.org 27. april 2021 og er oversatt.

Les mer om Frelsesarmeens verdensvide arbeid under koronapandemien på www.salvationarmy.org

Vaksineringen er i gang på Frelsesarmeens klinikker i India
Ansatte ved Frelsesarmeens klinikker i India har også bistått regjeringen i lanseringen av den lokale covid-19-vaksineringen. (Foto: The Salvation Army)