Når noen kommer til oss, kan vi være deres siste håp. Matkøene har vært overveldende hele året og nå mot jul merker vi ekstra stor pågang. Mange må nå spørre om hjelp for aller første gang.
Vi hører om eldre som hopper over måltider for å spare der de kan. Foreldre som går sultne for å sørge for at de har mat og varme klær til barna sine. Husleie og mat i hverdagen prioriteres, og når dette er betalt, er det ofte skrapet.
Hva går pengene i Julegryta til?
Takket være deg som bidrar i Julegryta, kan vi sammen gi mat, omsorg og fellesskap lokalt – og til bruk gjennom hele året. De som mottar hjelpen er lavinntektsfamilier, personer med rusproblemer, eldre, ensomme, barn og unge.
Før jul i fjor fikk 19 468 husstander bistand av Frelsesarmeen, noe som var nesten 3500 flere enn året før. I tillegg til mat, ble det også delt ut 24 217 julegaver i 2022.
Takket være din gave til Julegryta kan vi fortsette å hjelpe mange av de som har det vanskelig.– Hilsen oss i Frelsesarmeen
RELATERTE SAKER
-
Julefeiringen står i fare for mange nordmenn
Flere kan komme til å droppe hele eller deler av årets julefeiring på grunn av dårligere økonomi. Det kommer frem i en ny undersøkelse gjort av Opinion for Frelsesarmeen.
-
Gir bort 2600 restaurantbesøk
For tredje gang går Frelsesarmeen og Egon sammen om å gi vanskeligstilte familier over hele landet en pause fra hverdagen i desember.
-
– Oslo blir en fattigere by uten Frelsesarmeen
Anne Lindboe (H) er som ny ordfører i Oslo opptatt av å støtte frivilligheten. Hun mener den er helt avgjørende for å hjelpe byens mest sårbare innbyggere: – Som kommune så klarer vi ikke å gjøre den jobben alene.