Når noen kommer til oss i Frelsesarmeen, kan vi være deres siste håp. Behovet for mat og annen hjelp er overveldende hele året og nå før jul merker vi ekstra stor pågang. Mange spør om hjelp for aller første gang.
Vi får besøk av aleneforeldre som forteller oss tøffe historier fra hverdagen, som at de selv må hoppe over måltider for at barna skal få det de trenger. Dagene består av bekymring, og vi hører mødre fortelle at de har grudd seg til jul siden i fjor.
Hva går pengene i Julegryta til?
Takket være deg som bidrar i Julegryta, kan vi sammen gi flere en bedre jul. Pengene fra Julegryta går til dem trenger det mest. De får hjelp til julemat, gaver til barna sine, omsorg og fellesskap.
Pengene går lokalt – og til bruk gjennom hele året. De som mottar hjelpen, er fattige familier, personer med rusproblemer, eldre, ensomme, barn og unge.
I fjor fikk 22.266 husstander mat til jul av Frelsesarmeen, noe som var nesten 2800 flere enn året før. I tillegg til mat, ble det også delt ut 23.882 julegaver i 2023.
Dette hadde vi ikke klart uten din hjelp!
Takket være din gave til Julegryta kan vi fortsette å hjelpe dem som har det vanskelig og som gruer seg til jul.– Hilsen oss i Frelsesarmeen
RELATERTE SAKER
-
Mange isolerer seg i jula på grunn av dårlig økonomi
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer viser at 1 av 4 nordmenn opplever ensomhet på grunn av økonomi. I jula er det mange som dropper familiebesøk og sosiale aktiviteter fordi de ikke har råd.
-
Julegryta
Takk for at du holder gryta varm! For mange byr den på julestemning og juletradisjon. For andre betyr den noe så viktig som mat, omsorg og fellesskap.
-
Julegryta gjennom 123 år
Det startet med én engasjert kvinne og seks gryter. I dag lever arven etter Othilie Tonning på hjørner og torg over hele Norge. Dessverre er ikke behovet for hjelp mindre i 2024 enn det var i 1901.