NTB Xozhbnkbhig nett

Kvinner må føde på Kyiv T-banestasjoner

Frelsesarmeen bidrar med morsmelkerstatning, bleier og hygieneprodukter til mødre i krise.

• Foto: ROMAN PILIPEY/ EPA/NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

En major i Frelsesarmeen, som av sikkerhetshensyn ikke kan identifiseres, sa: «Jeg har mottatt en melding om at 22 babyer er født i t-banene. De har sårt behov for morsmelkerstatning, bleier og hygieneprodukter.»

Søker tilflukt på t-banen

Mer enn 15 000 mennesker, hovedsakelig kvinner og barn, antas å ha søkt tilflukt i Kyivs T-bane for å unnslippe kampene. Frelsesarmeen, som har korps (menigheter) rundt om i regionen, jobber på bakken for å gi omsorg så vel som praktisk hjelp.

Jeg har mottatt en melding om at 22 babyer er født i t-banene. De har sårt behov for morsmelkerstatning, bleier og hygieneprodukter
– Ukrainsk frelsesoffiser i Kyiv

Hjelp oss å hjelpe

Hvor mye vil du gi? (Engangsbeløp)

Ber om penger i stedet for varer

Frelsesarmeen i Øst-Europa bruker pengedonasjoner fra støttespillere over hele verden, også Norge, for å skaffe varer som mat og drikke, klær og tepper, babymat, bleier og morsmelkerstatning og andre nødvendigheter lokalt.

Å donere penger i stedet for varer er den beste måten å hjelpe på for øyeblikket, siden varer fra andre steder i Europa må sorteres, rengjøres og deretter betales for levering til distribusjonssteder. Frelsesarmeen i regionen kan bruke pengene til å hente varer lokalt.

Kvinner og barn er mest utsatt

Kvinner og barn er spesielt utsatt når krisen utspiller seg, og det er en fare for å bli utsatt for menneskesmuglere i dekke av mennesker som står frem for å hjelpe. Gravide kvinner har særlig behov for støtte.

Frelsesarmeens major la til: «Vi faster, ber og leser i Bibelen. Vi føler at vi ikke har noen å stole på bortsett fra Gud. Jeg fant et bilde på internett der en ung jente ble avbildet, det var Ukraina. Hun sa ‘vi har ingen å stole på bortsett fra Gud alene.’ Det har blitt mitt motto.»