E2011

Gode måltider fra Egon

Egons gratismåltider til Frelsesarmeens over hele landet gledet mange i førjulstida. For noen av barna var dette aller første gang de var på restaurant.

• Foto: Egon / Tekst: Randi Bjelland/Krigsropet
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Før jul fikk over 900 mennesker tilknyttet Frelsesarmeen tilbud om å spise gratis på Egons 43 restauranter landet over.

Trine Nordhammer, markedsansvarlig i Egon, forteller at de lenge har hatt et godt samarbeid med Frelsesarmeen.

– Nå er alle i en krevende situasjon på grunn av pandemien, men noen har det vanskelig uavhengig av den. Vi ønsket å bidra til gode førjulsminner til noen av disse, særlig barnefamilier som sjelden har mulighet til å dra ut og kose seg på restaurant, sier Nordhammer.

Deltakere på Frelsesarmeens tilbud Sammen i Kongsvinger var noen av dem som fikk glede av gaven. Korpsleder Anne-Beth Fagermo, fikk beskjed om at hun kunne ta med seg 50 mennesker til Egon på Jessheim.

– Vi ble så godt mottatt av de ansatte og alle korona-regler ble fulgt nøye. Vi var 42 mennesker som hadde et hyggelig måltid der alle fikk velge det de ville fra lunsjmenyen. For noen av barna var dette aller første gang de var på restaurant. De strålte som soler, sier Fagermo.

Hun forteller at gaven fra Egon bestod av mer enn selve måltidet. Selv om økonomien er utfordrende for flere av disse familiene, mener hun det er minst like viktig å tilby gode opplevelser, nettverk og muligheter til å bygge vennskap.

– Flere har sagt at de ikke hadde noen venner før de begynte på Sammen. Et slikt besøk som vi hadde på Egon, gir en god felleskapsopplevelse. I tillegg er det med på å bygge opp forventningene til jul. Det er fint å få glede seg sammen med noen, sier korpslederen.

Bare på Kongsvinger er det mange familier som har behov for hjelp med økonomi og nettverksbygging.

– Jeg kunne hatt med meg dobbelt så mange. Denne gangen ble det rett og slett de første som meldte seg som fikk tilbudet. De gratis måltidene var et fantastisk initiativ fra Egons side. Det utgjorde virkelig en forskjell for mange, sier Anne-Beth Fagermo.

Illustrasjonsfoto inne på en Egonrestaurant.
Alle bilder er illustrasjonsfoto fra Egon.